Την πέμπτη της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα κατόρθωσε να πάρει η Αρμάνι Μιλάνο. Το σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζιάνι πήρε μία δύσκολη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Νταρουσάφακα στην Τουρκία με σκορ 98-92, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι Ιταλοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τη φοβερή τους πορεία και κατάφεραν να “σπάσουν” τη σκληρή άμυνα των Τούρκων με πρωταγωνιστές τους συνήθεις υπόπτους Μάικ Τζέιμς, Βλάντιμιρ Μίτσοφ και Νεμάνια Νέντοβιτς.

Η Νταρουσάφακα από τη μεριά της παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι. Παρόλα αυτά η ήττα από την Αρμάνι την άφησε στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα με μόλις 1 νίκη και 6 ήττες.

Ο αγώνας

Η Αρμάνι μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με πρωταγωνιστές τους Μάικ Τζέιμς και Νεμόνια Νέντοβιτς κατάφερε να προηγηθεί στη λήξη της πρώτης περιόδου με 7 (19-26, 10′). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να εκμεταλλεύεται την έδρα της. Οι Τούρκοι με πρωταγωνιστές τους Πέινερς, ΜακΚάλουμ, Κιντ μπόρεσαν να μειώσουν στους 3 τη διαφορά (47-50, 18′). Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 49-54 υπέρ της Αρμάνι.

Στην τρίτη περίοδο η Νταρουσάφακα μπήκε πιο δυνατά. Οι Τούρκοι έπαιξαν φοβερή άμυνα και σε συνδυασμό με την καλή επιθετική τους λειτουργία έκλεισαν το δεκάλεπτο με το σκορ να είναι στο 69-68. Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν πολύ αγχωτική και για τις δύο ομάδες. Το σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζιάνι μπήκε αποφασισμένο να πάρει το παιχνίδι. Μάικ Τζέιμς, Βλάντιμιρ Μίτσοφ και Νεμάνια Νέντοβιτς έκαναν εξαιρετική δουλειά και βρήκαν πολλές λύσεις στην επίθεση παρά την καλή λειτουργία της Νταρουσάφακα. Έτσι οι Ιταλοί μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την 5η τους νίκη στη διοργάνωση και να συνεχίσουν την πολύ καλή τους πορεία (92-98).

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 49-54, 69-68, 92-98