Η Νταρουσάφακα εν τέλει θα είναι στην επόμενη φάση αφού κατάφερε και επικράτησε στην Τουρκία με σκορ 78-62 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Με αυτήν την νίκη η Νταρουσάφακα πάει στην 8η θέση με ρεκόρ 16-14, το ίδιο με τους Σέρβους, αλλά οι γηπεδούχοι υπερτερούν λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων, εκεί όπου η Νταρουσάφακα μετράει δύο νίκες. Στους ”8” θα συναντήσει την Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας.

 Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Γουαναμέικερ (22 πόντους, 5 ασίστ), Κλάιμπερν (10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Ζίζιτς (11 πόντους, 8 ριμπάουντ). Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τζένκινς με 12 πόντους και ο Κούζμιτς με 14 ριμπάουντ και 6 ριμπάουντ.

 

Ανώτερη η Νταρουσάφακα, παλεύει ο Ερυθρός

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το παιχνίδι η Νταρουσάφακα αφού με πρωταγωνιστές τους Γουαναμέικερ και Κλάιμπερν που πέτυχαν 5 και 4 πόντους αντιστοίχως, έτρεξε σερί 10-0 μετά από 3 λεπτά παιχνιδιού. Ο Κούζμιτς συνεχίζει να σκοράρει μέσα από την ρακέτα, μειώνοντας το σκορ κάτω από τους 10 πόντους(19-11).Αλλαγές από τις δύο ομάδες για τα τελευταία δύο λεπτά του δεκαλέπτουΓουαναμέικερ που πέρασε στο παρκέ θα σκοράρει για τρεις για να αυξήσει την διαφορά(22-11),ενώ με τρίποντο του Μόερμαν θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο(25-14).
Γρήγορο καλάθι από το Ερυθρό με τον Σιμόνοβιτς αλλά ο Κλάιμπερν είναι εκεί για να απαντήσει για 27-16. Ένα δίποντο του Κλάιμπερν και ένα τρίποντο του Γουαναμέικερ, που θα φτάσει τους 10 πόντους χωρίς να έχει χάσει σουτ, κάνουν το 32-18 με τον Ράντονιτς να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ αουτ. Ένα σερί 0-6 από τους Σέρβους θα αναγκάσει τον Ντέιβιντ Μπλατ να πάρει τάιμ άουτ με το σκορ να είναι 36-26 και 3 λεπτά να μένουν για το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να σκοράρουν με βολές κυρίως, την στιγμή που η τουρκική ομάδα έχει σκοράρει μόνο με δύο τρίποντα στα τελευταία λεπτά. Θα ακολουθήσουν 1/2 βολές από τον Ζίζιτς για το 43-32, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Γκάζωσε και το καθάρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο

Πολύ πιο δυνατά μπήκε στο παρκέ ο Ερυθρός με τους Κούζμιτς και Τζένκινς να προσπαθούν να γυρίσουν το παιχνίδι αφού με αυτούς στο παρκέ ο Ερυθρός έτρεξε σερί 3-11 στα πρώτα πέντε λεπτά με αποτέλεσμα να μειώσουν στους 7 πόντους(50-43). Δεν ήταν αρκετό αυτό όμως για τον Ερυθρό που παίζει σήμερα το παιχνίδι της χρονιάς και θέλει μόνο νίκη, όπως και η τουρκική ομάδα. Ακολούθησαν τρία γρήγορα καλάθια από Κούζμιτς και Τζένκινς, μειώνοντας στους 3 πόντους μετά από ώρα, αλλά με γκολ-φάουλ του Μπέρτανς(55-49) θα απαντήσει η ομάδα του Μπλατ με 10 λεπτά να μένουν.
Άντερσον και Μπατούκ θα σκοράρουν τους πρώτους τους πόντους σήμερα στο πιο κρίσιμο σημείο, σκοράροντας για τρεις και οι δύο. Με αυτά τα καλάθια οι Τούρκοι απάντησαν σε αυτά του Τζένκινς που είναι ο μοναδικός που σκοράρει εδώ και λίγη ώρα. Γρήγορα-γρήγορα θα αυξήσει και πάλι την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους με καλάθι του Ζίζίτς(11 πόντους) και του Γουαναμέικερ που έχει πάρει φωτιά και θα φτάσει τους 19 πόντους. Διαδικαστικά τα τελευταία 2 λεπτά για καθώς η διαφορά είναι στους 13 πόντους. Γκολ-φάουλ από τον εξαιρετικό Γουαναμέικερ έβαλαν ολοκλήρωσαν την εμφατική νίκη-πρόκριση της αρμάδας του Μπλατ, ενώ με βολές από τις δύο ομάδες έγινε το 78-62 το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 43-32, 55-49, 78-62.

Νταρουσάφακα: Γουίλμπεκιν 16(4), Μπατούκ 3(1), Γουαναμέικερ 22(2), Κλάιμπερν 10, Μόερμαν 5(1), Αλντεμίρ, Άντερσον 6(2), Ζίζιτς 11, Μπέρτανς 5, Χαρανγκόντι.

Ερυθρός Αστέρας: Γουόλτερς 3(1), Τόμσον 4, Ντάνγκουμπιτς 9, Μίτροβιτς 2, Λάζιτς 2, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 10, Τζένκινς 12, Γκούντουριτς 5, Κούζμιτς 14, Μπιέλιτσα 1.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.