Η Ευρωλίγκα  και το Eurocup ξεκινούν αυτή την εβδομάδα (15-16/10). Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν κάποιες αλλαγές στους κανόνες μέσα στο παιχνίδι. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το να κάνουν το κάθε παιχνίδι πιο γρήγορο, «καθαρό», δίκαιο και πιο ελκυστικό για τους φιλάθλους που θα βρεθούν στα γήπεδα των δύο διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές έχουν να κάνουν με κάποιους κανόνες, όπως μικρότερης διάρκειας των τάιμ άουτ, ενώ τα διαλείμματα ανάμεσα στις τέσσερις περιόδους του παιχνιδιού θα είναι πλέον μικρότερες. Σε περίπτωση τεχνική ποινής, η αντίπαλη ομάδα θα έχει το δικαίωμα μίας ελεύτερης βολής (και όχι δύο ελευθέρων βολών) και την κατοχή της μπάλας. Επίσης κάποιος παίκτης που θα χρεωθεί με δύο τεχνικές ποινές θα αποβάλλεται από το παιχνίδι, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε το πέντε φάουλ (με τις τεχνικές ποινές μέσα).

Στο κάθε παιχνίδι θα υπάρχει μόνο ένα τζάμπολ, στην αρχή και η ομάδα που θα πάρει την κατοχή στην πρώτη περίοδο, θα έχει και την κατοχή στην τέταρτη, ενώ η αντίπαλη ομάδα θα έχει την κατοχή στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο (όπως γίνεται στο ΝΒΑ). Η Ευρωλίγκα πάντως συνεχίζει και συνεργάζεται στενά με τη FIBA, προκειμένου να κάνει κι άλλες διορθώσεις, ώστε να βελτιώσει τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.