Με αυτή τη νίκη η Εφές Αναντολού πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας ανεβαίνοντας στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-7, πιάνοντας την Μιλάνο που έχει το ίδιο ρεκόρ.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά από νωρίς στο παρκέ και να υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές στα πρώτα 5 λεπτά. Τα δύο γρήγορα καλάθια του Μίτσοφ και του Τζέφερσον έδωσαν προβάδισμα 11-12 στην Μιλάνο, όμως τότε ξέσπασαν οι παίκτες του Εμίρ Περάσοβιτς. Με ένα σερί 12-2 η Εφές πέρασε μπροστά στο σκορ με 23-14, με το σκορ της περιόδου να κλείνει στο 23-16.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του β’ δεκαλέπτου με τον Λέντο και τον Στίματς να παίρνουν από το χέρι την Εφές και να την διατηρούν μπροστά στο σκορ. Η Αρμάνι παρόλα αυτά προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ και δεν άφησε ποτέ τη διαφορά να ξεφύγει σε διψήφιο αριθμό πόντων, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 33-30 σε ένα δεκάλεπτο με μικρό επιμέρους σκορ.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μιλάνο, η οποία όχι μόνο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά αλλά να περάσει και μπροστά στο σκορ με 42-48. Παρόλα αυτά το σερί 10-2 των Τούρκων χάρη στον ΜακΚόλουμ και τον Μότουμ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Εφές με 52-50.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε αρκετό σασπένς από πλευράς ενδιαφέροντος αλλά και πολλές άστοχες φάσεις με τους παίκτες των δύο ομάδων να είναι αρκετά αγχωμένοι μιας και γνώριζαν τη σημασία της νίκης. Η Εφές ήταν μπροστά στο σκορ στα πρώτα 3′ λεπτά της περιόδου, όμως η Μιλάνο ανέβασε στροφές και με τον Θίοντορ σε καλή κατάσταση πήρε προβάδισμα ακόμα και με 57-61. Παρόλα αυτά ο ΜακΚόλουμ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ανέτρεψε το σκορ, ενώ ο Ντράγκιτς στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι με τη φανέλα της Εφές κλείδωσε στο τέλος τη νίκη.

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε για ένα ακόμα παιχνίδι ο Βλάντιμιρ Στίματς με τον Σέρβο σέντερ να πετυχαίνει double double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ουσιαστικός στις κρίσιμες στιγμές ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 15 πόντους. Πάλεψαν από την πλευρά των Ιταλών ο Θίοντορ και ο Μίτσοφ με 15 πόντους έκαστος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 33-30, 52-50, 73-68

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Λέντο 7, ΜακΚόλουμ 15 (2), Μπατούκ, Μότουμ 9 (1), Άνταμς 3 (1), Στίματς 19, Ντράγκιτς 12 (2), Ντάνστον 5, Σιμόν 3.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Πιανιτζάνι): Μίτσοφ 15 (2), Πάσκολο, Καλνιέτις 5 (1), Ταρτσέφσκι 5, Εμπαγιέ 3 (1), Θίοντορ 15 (2), Τζέφερσον 7 (1), Μπερτάνς 5 (1), Τζέρελς 2, Γκουντάιτις 11.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα!