Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η προγραμματισμένη για την Πέμπτη (28/1, 21:05) αναμέτρηση μεταξύ της Maccabi και της Anadolu Efes στο Τελ Αβίβ. Η αιτία είναι η απαγόρευση πτήσεων εξωτερικού που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ισραήλ, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση της τουρκικής ομάδας στο Τελ Αβίβ για την αναμέτρηση με την «ομάδα του λαού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«Ο προγραμματισμένος αγώνας της 23ης αγωνιστικής της Turkish Airlines EuroLeague μεταξύ της Maccabi Tel Aviv και της Anadolu Efes που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 21:05, έχει ανασταλεί λόγω κυβερνητικών περιορισμών από το Ισραήλ που προκαλούν την αδυναμία της Anadolu Efes να μεταβεί στο Τελ Αβίβ, όπου θα διεξαγόταν το παιχνίδι.

Η πτήση της Anadolu Efes δεν έλαβε την άδεια από τις ισραηλινές αρχές μετά τα έκτακτα μέτρα περιορισμού των πτήσεων που ελήφθησαν την περασμένη Κυριακή λόγω της πανδημίας COVID-19, περιορίζοντας τις πτήσεις που φτάνουν και αναχωρούν από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς που ισχύουν για το COVID-19, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να μετεγκατασταθεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η EuroLeague Basketball θα συντονιστεί με όλες τις ομάδες για τις καλύτερες επιλογές που θα υπάρξουν για την αναδιάταξη ή τη μετεγκατάσταση των παιχνιδιών τους. Η εναλλακτική ημερομηνία ή χώρος θα ανακοινωθεί σε επίσημες πλατφόρμες μπάσκετ της EuroLeague μόλις επιβεβαιωθεί».