Η κλήρωση (της Ευρωλίγκα) έγινε. Το πρόγραμμα δημοσιοποιήθηκε, αλλά οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι-οφ της διοργάνωσης έχουν προκαλέσει κάτι παραπάνω από  αναστάτωση στους δύο εκπροσώπους της χώρας μας, δηλαδή τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, βάζοντας από το καλοκαίρι… δύσκολα στη διοργανώτρια αρχή.

Η πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων των δύο ομάδων μας κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων και του προγράμματος έκανε λόγω για διεξαγωγή των αγώνων των πλέι-οφ στα μέσα Απριλίου, ακριβώς τις ημερομηνίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Δηλαδή, για να ακριβολογούμε, οι 1οι αγώνες των πλέι-οφ έχουν προγραμματιστεί για τις 17-18 Απριλίου (Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη), οι 2οι 19-20/4 (Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή) και οι 3οι, προκειμένου να συμπτιχθεί το πρόγραμμα στις 22 και 23 Απριλίου.
Δηλαδή ανήμερα Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα!

Όπως ήταν αυτονόητο και αναμενόμενο οι εκπρόσωποι και των δύο ελληνικών ομάδων αντέδρασαν εντονότατα καθώς φαίνεται πως η Ευρωλίγκα κάνει τα χατήρια μόνο ομάδων όπως η Μακάμπι (θυμάστε τι έγινε προ τριετίας στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης με την αλλαγή της ώρας στους αγώνες της διοργάνωσης κατ’ απαίτηση της “ομάδας του λαού” λόγω μίας στρατιωτικής επαιτίου) και οι “αιώνιοιδεν θα το… αφήσουν να περάσει.

Η Ευρωλίγκα είναι υποχρεωμένη, για να μην πούμε αναγκασμένη, να αναζητήσει άλλες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των πλέι-οφ προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα του μακρινού παρελθόντος. Αρκετοί ίσως θυμάστε ότι το φάιναλ-φορ του 2002 στη Μπολόνια είχε γίνει Μεγάλη Παρασκευή και ανήμερα Πάσχα 3-5 Μαΐου εκείνης της χρονιάς με όσους βρεθήκαμε στην ιταλική πόλη να κάνουμε Ανάσταση στη μοναδική Ορθόδοξη εκκλησία της. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στη δεκαετία του ’90.

Το φάιναλ-φορ του 1994 στο Τελ Αβίβ, του 1995 στη Σαραγόσα και του 1996 στο Παρίσι είχαν διεξαχθεί Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Πέμπτη με την τότε διοργανώτρια FIBA να υποχρεώνεται μετά από συνεχείς πιέσεις να αναζητήσει και να βρει άλλες ημερομηνίες. Το αυτό περιμένουμε και ελπίζουμε θα κάνει και τώρα η Ευρωλίγκα