Όλα έδειχναν στο πρώτο ημίχρονο, πως το Μάλαγα-Σάσαρι θα εξελισσόταν αμφίρροπα, αλλά οι Ιταλοί μάλλον ξέχασαν τις προηγούμενες «υπερηχητικές» εμφανίσεις των παικτών του Χοάν Πλάθα. Κάπως έτσι, με ένα επιμέρους σκορ 24-7 στο τρίτο δεκάλεπτο, ή ακόμη καλύτερα ένα 19-0 στα πρώτα οκτώ του λεπτά, οι Ανδαλουσιανοί «καθάρισαν» άλλη μία υπόθεση νίκης, φτάνοντας στο 80-62 και συμβαδίζοντας με την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή της βαθμολογίας, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την επόμενη εβδομάδα.

Τρομερός ήταν για άλλη μία φορά ο Ρίτσαρντ Χέντριξ, πλησιάζοντας το double double με 19 πόντους και επτά ριμπάουντ, με τον Ουίλ Τόμας να διαδραματίζει επίσης ρόλο καταλύτη, με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Τζάκσον και Ντίεθ ήταν εξίσου σημαντικοί, με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ καθοριστικός ήταν ο Μάρκοβιτς στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς μπορεί να μη σκόραρε αλλά έδωσε έξι έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του. Από το ιταλικό «ναυάγιο», διασώθηκε ο Μαρκές Χέινς με 18 πόντους, με τον Ροκ Στίπτσεβιτς να προσθέτει 12, τους περισσότερους εκ των οποίων όταν όλα είχαν κριθεί.

Με τους Τζάκσον και Κουζμίνσκας να ξεκινούν «εκρηκτικά», η Μάλαγα ήταν αυτή που πήρε πρώτη ρυθμό, με τους εν λόγω δύο παίκτες να έχουν πετύχει μαζί τους 15 από τους 17 πόντους της ομάδας τους στο ξεκίνημα. Την ίδια ώρα, πάντως, έχοντας «πολυφωνία» λύσεων, με τους Λόγκαν και Πέτγουεϊ να έχουν δώσει το «στίγμα», η Σάσαρι έμενε κοντά στο σκορ, αντέχοντας και διατηρώντας κοντά τη διαφορά με τρίποντο του Ντεβέκι (20-16).

Ο Μαρκές Χέινς, πήρε… μπρος στη δεύτερη περίοδο και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 22-24 στα πρώτα δύο λεπτά, για να ολοκληρώσει ένα εξαιρετικό επιμέρους 2-10 ο Πέτγουεϊ (22-26 στο 13′). Ο Χέινς ήταν ασταμάτητος και με τον Αλεξάντερ να ευστοχεί από τη γραμμή, η απόσταση αυξήθηκε ακόμη και στο +7 για την ομάδα της Σαρδηνίας (26-33 στο 16′). Χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, όμως, οι Ανδαλουσιανοί κράτησαν χωρίς καλάθι εντός παιδιάς τους αντιπάλους τους για τρία λεπτά, με τον Χέντριξ να είναι «αιχμή του δόρατος» στη ρακέτα και τους Ντίεθ, Τόμας να βοηθούν στο να «ροκανίσουν» οι παίκτες του Πλάθα τη διαφορά στο τέλος του εικοσαλέπτου (36-37).

Αυτό το θετικό τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου, φαίνεται πως έδωσε «ώθηση» στους γηπεδούχους για ένα τρομερό «ντεμαρράζ» στην αρχή της επανάληψης, όταν και σημείωσαν σερί 19-0 στα πρώτα οκτώ λεπτά, με άπαντες να κάνουν «πάρτι», προεξάρχοντος του Τόμας και τους παίκτες του Σακέτι να… μην έχουν βγει πνευματικά από τα αποδυτήρια. Έπρεπε, μάλιστα, να φτάσουμε στα 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου για να σημειώσει ο Χέινς το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς για τη Σάσαρι, με τον Χέντριξ να συνεχίζει… ακάθεκτος και να ολοκληρώνει μία εξαιρετική ασίστ του Ντίεθ για το 60-44. Το ματς είχε καταλήξει, ουσιαστικά, τυπική υπόθεση για την τελευταία περίοδο, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και να θριαμβεύουν απόλυτα.

Δεκάλεπτα: 20-16, 36-37, 60-44, 80-62

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 11 (1), Ντίαζ, Χέντριξ 19, Μάρκοβιτς, Τόμας 14, Ντίεθ 10 (2), Σουάρεθ 3 (1), Καράχοντζιτς, Σμιθ 8 (2), Νέντοβιτς, Βάσκεθ 7, Κουζμίνσκας 8 (1)

Σάσαρι (Σακέτι): Χέινς 18 (4), Πέτγουεϊ 7 (1), Λόγκαν 7 (1), Φορμέντι, Ντεβέκι 3 (1), Αλεξάντερ 9, Ντ’ Ερκόλε, Μαρκονάτο, Σακέτι 4 (1), Στίπτσεβιτς 12 (2), Εγιενγκά, Βαρνάντο 2

Δείτε το στατιστικό ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.