Η Λαμποράλ Κούτσα έχει βαλθεί… να τρελάνει άπαντες στο Top-16 και να δείξει πως είναι το ίδιο δυνατή, για να διεκδικήσει την πρόκριση στα play-offs της Ευρωλίγκα! Με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι για άλλη μια φορά συγκλονιστικός και αφού γλίτωσε την «αυτοκτονία» στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τρίποντο του Άνταμς, πήγε το ματς εκεί όπου ήθελε στην παράταση και πήρε ένα μεγάλο «διπλό» με 81-78 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Κάπως έτσι, πέτυχαν την τρίτη τους νίκη στη δεύτερη φάση και βρίσκονται πια σε «τροχιά» τετράδας.

Ο Έλληνας σέντερ, τελείωσε με 24 πόντους (8/12 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, τρεις ασίστ χωρίς λάθος σε 31 λεπτά συμμετοχής και 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, κυριαρχώντας κατά κράτος, απέναντι σε όποιο ψηλό βρέθηκε απέναντί του. Ο καθοριστικός Άνταμς είχε 17 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Τορνίκε Σενγκέλια, με πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Ο Άλεξ Αμπρίνες, ήταν εκείνος που κατάφερε να αλλάξει μόνος το «μομέντουμ» του αγώνα, με τη διαφορά να εδράζεται στο +13 στο 27ο λεπτό και τελείωσε με 21 πόντους και πέντε ριμπαόυντ, χωρίς όλα αυτά να αρκούν. 10 πόντους είχε ο Στράτος Περπέρογλου, ενώ πολύ καλό ματς έκανε και ο Σέιν Λαουάλ, με έξι πόντους και 10 ριμπάουντ. Αίσθηση προκαλεί το κάκιστο ματς του Τζάστιν Ντόελμαν, με πέντε πόντους και 2/7 σουτ, ύστερα από τη «μαγική» του βραδιά στη Μαδρίτη.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει πολλά στο κοινό, καθώς παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύο ισπανικές ομάδες, ρυθμός δεν υπήρχε στο παιχνίδι και τα σουτ εντός παιδιάς αμφοτέρων ήταν τραγικά. Ενδεικτικό του πόσο «άχρωμο» ήταν, αποτελεί το σκορ που βρισκόταν στο 29-31 που διαμορφώθηκε με το δεύτερο καλάθι του Άνταμς στην αναμέτρηση. Η στατιστικά, εν προκειμένω, λέει την αλήθεια, με την Μπαρτσελόνα να έχει 10/33 σουτ και τη Λαμποράλ «απαντά» με 12/32. Μοναδικό θετικό σημείο, ίσως να είναι μόνο ο πλουραλισμός των δύο πλευρών, με αρκετούς παίκτες να έχουν σκοράρει παρά την φτωχή παραγωγικότητα.

Η πρώτη ομάδα που βρήκε ραγματικά ρυθμό στο ματς, ήταν εκείνη από την Χώρα των Βάσκων που βρήκε τον πρωταγωνιστή της για άλλη μια φορά στο πρόσωπο του Μπουρούση, ο οποίος μαζί με τον Άνταμς έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα επτά πόντων στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου (34-41). Η άμυνα των φιλοξενουμένων, τους έδωσε τη δυνατότητα να βρουν λύσεις στο ανοικτό γήπεδο, ενώ με «αιχμή του δόρατος» τον Έλληνα σέντερ, κατάφεραν να φέρουν την απόσταση σε διψήφιο νούμερο, με την πάροδο 27 λεπτών (38-51). Ένα «ξέσπασμα» έξι αναπάντητων πόντων των γηπεδούχων που ολοκληρώθηκε με κάρφωμα του Αμπρίνες στο τέλος του δεκαλέπτου, τους έδωσε «σφυγμό» (44-51).

Ο ίδιος παίκτης, μαζί με τον Λαουάλ, επιχείρησαν να εντείνουν την προσπάθεια της ομάδας τους να ανατρέψουν το σκηνικό, αλλά ο εκπληκτικός Μπουρούσης κρατούσε μόνος σχεδόν τη διαφορά για τη Λαμποράλ στα πρώτα μισά της τελευταίας περιόδου (53-61). Ένας άλλος «δικός μας», ο Βεζένκοφ, θα έδινε «ανάσα» στην «Μπάρτσα» με τρίποντο, με την άμυνά των Καταλανών να γίνεται ακόμη πιο δυνατή και να δίνει την ευκαιρία στον Σατοράνσκι να καρφώσει για το 58-61, με 3:54 να απομένουν. Η «μάχη» μεταξύ Μπουρούση και… Μπαρτσελόνα συνεχιζόταν και ο Αμπρίνες ευστόχησε από μακριά για να μπει το τελευταίο δίλεπτο με τη διαφορά στον πόντο (66-67).

Ο Αμπρίνες λίγο αργότερα αστόχησε, αλλά με φόλοου και μικρή βοήθεια της τύχης, ο Λαουάλ έκανε το 68-67 στα 67″ πριν την εκπνοή, την ώρα που η άμυνα των παικτών του Πασκουάλ «έσφιγγε» ακόμη περισσότερο. Η επόμενη επίθεση της Λαμποράλ κατέληξε στο σίδερο από το έκτο άστοχο τρίποντο του Άνταμς, για να δώσει ισχυρό προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα ο Ρίμπας, με 19.7″ να απομένουν (70-67). Μετά το τάιμ-άουτ του Περάσοβιτς, ο Μπουρούσης πήρε το τρίποντο της ισοφάρισης στην καθαρή άμυνα των «Μπλαουγκράνα» και αστόχησε, αλλά το επιθετικό ριμπάουντ του Σενγκέλια έδωσε τη δυνατότητα στον Άνταμς να πάρει «το αίμα του πίσω», με τρίποντο στα 11.2 δευτερόλεπτα (70-70). Το σουτ της νίκης, το πήρε ο Βεζένκοφ, αλλά δεν τα κατάφερε από πολύ μακρινή απόσταση και ο αγώνας πήγε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μία πρώτη ανταλλαγή καλαθιών ήταν εκεί η αρχή, για να διαμορφώσει το 72-76 με 1/2 βολές ο Μπουρούσης στα 2.5 λεπτά, με μία εξαιρετική άμυνα που είχε τον ίδιο κυρίαρχο στους αιθέρες να έχει δώσει αυτό τον «αέρα» στους Βάσκους. Τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα των Καταλανών θα έδινε πάλι ο Αμπρίνες, ο οποίος με τρίποντο στα 1:37 πριν το τέλος, έκανε το 75-76. Στα 49″, ωστόσο ο Άνταμς θα απαντούσε για το 75-78 και μία εξαιρετική άμυνα του Μπουρούση στον Τόμιτς έδωσε στα 17.4″ τον πρώτο λόγο στη Λαμποράλ. Ο Άνταμς, σε εκείνο το χρονικό σημείο, ήταν εύστοχος κατά το ήμισυ από τη γραμμή των βολών και ο Βεζένκοφ έσπασε την «γκίνια» των συνεχόμενων χαμένων τριπόντων, για να μειώσει και πάλι στον πόντο, στα 9.8 δευτερόλεοτα (78-79). Αμέσως έγινε το φάουλ στον Μπουρούση και ο ίδιος ήταν ψύχραιμος για το 78-81. Στην τελευταία επίθεση της Μπαρτσελόνα, ο Περάσοβιτς ζήτησε καθαρή άμυνα και δικαιώθηκε, καθώς ο Ρίμπας αστόχησε και οι φιλοξενούμενοι πήραν το ριμπάουντ, με όλα να τελειώνουν εκεί.

Δεκάλεπτα: 15-13, 29-31, 44-51, 70-70, 78-81 (παρ.)

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 5 (1), Ρίμπας 4, Λαουάλ 6, Αμπρίνες 21 (1), Ναβάρο, Σατοράνσκι 8, Βεζένκοφ 6 (2), Σάμιουελς 4, Όλεσον 8 (1), Περπέρογλου 10, Τόμιτς 6

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 2, Κοζέρ 8, Σενγκέλια 11, Χάνγκα 3 (1), Μπουρούσης 24 (1), Μπλάζιτς 10, Ντιοπ 2, Τιλί 4, Άνταμς 17 (2), Μπέρτανς

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.