Ο Νικ Καλάθης μπορεί να έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Barcelona, ωστόσο η απόκτηση του Thomas Santoransky και η πολυκοσμία στην θέση του PG τον φέρνουν στην πόρτα της εξόδου από το καταλανικό κλαμπ. Όπως είναι αναμενόμενο ο Έλληνας γκαρντ τράβηξε τα βλέμματα πολλών ομάδων της Euroleague, με μία από αυτές να είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήθελε να τον πείσει να φορέσει για τρίτη φορά τα “πράσινα”.

Μάλιστα το ¨τριφύλλι¨ φαίνεται να του κατέθεσε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές απολαβές τα 2,7 εκατομμύρια, με την Fener που επίσης ψάχνει για γκαρντ να του προσφέρει περίπου 300.000 ευρώ παραπάνω σε βάθος διετίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό ο επόμενος σταθμός της πλούσιας κι επιτυχημένης καριέρα του άσου της Barcelona αναμένεται να είναι το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, με τον παίκτη να αρνείται την προσφορά του Παναθηναϊκού.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι πρωταθλητές Τουρκίας ισχυροποιούν σε μεγάλο βαθμό την περιφερειακή τους γραμμή, ενώ προσθέτουν δίπλα στον Wilbekin έναν παίκτη διαφορετικού τύπου. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αναζητήσει άλλον παίκτη, που θα ηγηθεί της ομάδας. Κάτι τέτοιο όμως καθίσταται αρκετά δύσκολο, καθώς οι λύσεις στην αγορά είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Τέλος ο Καλάθης πέρα από την αναμφισβήτητη ποιότητά του έλυνε τα χέρια του Dejan Radnonjic και στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού θα υπήρχε ακόμη ένας Έλληνας στο ρόστερ, σε μία εποχή όπου οι δύο “αιώνιοι” αναζητούν γηγενείς υψηλού επιπέδου.