Σε ένα ματς που ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, η Αρμανι Μιλάνο κατάφερε να ολοκληρώσει επική ανατροπή και ενώ έχανε για 25 πόντους στην τρίτη περίοδο από την Νταρουσάφακα, να πάρει τελικά τη μεγάλη νίκη με 89-87, με τον Γουοναμέικερ να αστοχεί σε κρίσιμη βολή που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση.

Με αυτή την ήττα οι αυτοκαταστροφικοι Τούρκοι έπεσαν στο 10-11 και βρίσκονται στην 8η θέση του ομίλου της Ευρωλίγκας, ενώ οι μαχητικοί Ιταλοί ανέβηκαν στο 7-14.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Πάσκολο (15π με 6/8 εντός πεδιάς) και Σάντερς (10π, 8ριμπ), ενώ για τους Τούρκους σπουδαίο ματς έκαναν οι Γουοναμέικερ (20π, 6 ασίστ), ο οποίος όμως έχασε την κρισιμότερη βολή του ματς, Μπέρτανς (18π) και Ζίζιτς (17π, 8 ριμπ)

Το φιλμ

Η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθει με 5-0, χάρη στα καλάθια των Φοντέτσιο και Τσιντσιαρίνι. Η Νταρουσάφακα όμως αντέδρασε γρήγορα και κατάφερε να πάρει το πρώτο της προβάδισμα στον αγώνα με το τρίποντο του Μπέρτανς που διαμορφωσε το 7-9 στο 3΄. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την απόδοση τους και με νέο καλάθι του Λετονού παίκτη έφεραν την υπέρ τους διαφορά στο +5 (10-15) στο 5΄. Οι Ιταλοί δεν ήθελαν να χάσουν από την αρχή τον έλεγχο του ματς και κατάφεραν να μειώσουν στους 2 πόντους με το δίποντο του Χίκμαν στο 9΄. Τελικά  και πάλι ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της περιόδου (20-24), απαντώντας στο τρίποντο του Χαρανγκόντι.

Oι Τούρκοι ήταν αυτοί που συνέχιζαν να κρατάνε εύκολα το προβάδισμα στο σκορ, με τον Ζίζιτς να γράφει το 23-28 (είχε 4/5 σουτ μέχρι εκείνη την ώρα) στο 12΄. Η ομάδα του Ρέπεσα ήθελε να πλησιάσει απειλητικά αλλά δεν μπορούσε με τίποτα, αφού όταν πήγαινε να γίνει αυτό, η αντίπαλος της απαντούσε. Μάλιστα στο 14΄ ο Μπέρτανς έφτασε τη διαφορά στο +7 (28-35). Η Αρμάνι έβαλε 4 συνεχόμενους πόντους και μείωσε σε 32-35 με τον Μάτσβαν, όμως η Νταρουσάφακα έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ, πηγαίνοντας το υπέρ της προβάδισμα πάνω από τους 10 πόντους  (33-44), με το δίποντο του Γουναναμέικερ στο 17΄. Ο σύλλογος του Μιλάνου έκανε το 36-46 με την εύστοχη βολή του Μακλίν, αναγκάζοντας τον Μπλατ να καλέσει ταιμ άουτ. Στα λεπτά που απέμειναν η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους Τούρκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 13 πόντων (38-51), χάρη στο καλάθι του Άντερσον.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Νταρουσάφακα να μπαίνει φουριόζα και με τα δύο τρίποντα του Μόερμαν να εκτοξεύει τη διαφορά στου 19 πόντους (38-57) στο 21΄. Η Αρμάνι αδυνατούσε να βελτιωθεί σε άμυνα και επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που με όμορφο μπάσκετ, έφτασαν στο +25 (43-68) με το τρίποντο του Μπέρτανς στο 25΄. Η Νταρουσάφακα έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ, με την Αρμάνι να θέλει αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει.  Τα πρώτα δείγματα για ανατροπή της διαφοράς ήρθαν από τα τελευταία λεπτά της περιόδου, στα οποία τρέχοντας ένα σερί 10-0, μπόρεσε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο χάνοντας για 12 πόντους (61-73), με τον Καλνιέτις να ευστοχεί  σε σουτ τριών πόντων.

Οι Τούρκοι κρατούσαν μια διαφορά ασφαλείας στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τον Άντερσον να ευστοχεί για τρεις, γράφοντας το 66-78 στο 31΄. Όμως η  Αρμάνι συνέχισε να πιέζει για τη  μεγάλη ανατροπή, βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεση και με ένα φοβερό σερί 10-2, ισοφάρισε με τον Σιμόν (78-78), πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Όλα συνηγορούσαν πως θα έχουμε ένα συγκλονιστικό φινάλε, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο τέλος. Η Αρμάνι πέρασε μπροστά με τις δύο βολές του Πάσκολο (84-82), ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαν το παιχνίδι στις βολές στο τελευταίο λεπτό, εκεί που οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι. Με το σκορ στο 87-85, ο Γουοναμέικερ πήγε στις βολές, 5 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ματς, όμως έβαλε μόνο τη μια εκ των δύο, κάτι που στοίχισε στην ομάδα του. Ο Χίκμαν αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος από τον αντίπαλο του και με 2/2 έκανε το 89-86. Οι Ιταλοί έκαναν φάουλ στον Γουοναμέικερ για να μην δεχτουν τρίποντο στην τελευταία επίθεση, ο οποίος με 1 εύστοχη βολή διαμόρφωσε το τελικό 89-87. Η ομάδα του Ρέπεσα ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη ανατροπή της φετινής διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-51, 61-73, 89-87

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα με κλικ εδώ