Απίστευτα είναι αυτά που συμβαίνουν στην Zenit, καθώς ο κορονοϊός έχει κυριολεκτικά αποδεκατίσει την ομάδα. «Θετικός» στον Covid-19 βρέθηκε και ο Xavi Pasqual και άλλοι 4 παίκτες, η ομάδα μετράει πλέον 13 άτομα «off»!

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει ότι η ομάδα ζήτησε αναβολή των επόμενων αγώνων της και αυτό φαίνεται ότι δεν θα αποφευχθεί με τίποτα. Η Euroleague βέβαια, λέει ότι αν μια ομάδα έχει μίνιμουμ 8 παίκτες μπορεί να παίξει, αλλά η Zenit δεν γεμίζει πλέον ούτε ταξί και έτσι κανείς δεν ξέρει αν θα παίξει τα εκτός έδρας ματς με Baskonia (13/10) και Valencia (15/10) που την περιμένουν στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Τα τελευταία θύματα του ιού στην Zenit ήταν ο προπονητής της ομάδας Xavi Pasqual και 4 παίκτες οι Mateusz Ponitka, Igor Volhkin, Billy Baron, Kevin Pangos.

Στην λίστα του κρουμάτων βρίσκονται πλέον συνολικά 8 παίκτες (πρώτοι είχαν χτυπηθεί οι Arturas Gudaitis, Austin Hollins Anton Pushkov, Vladislav Trushkin), 4 μέλη του προπονητικού τιμ (με κορυφαίο θύμα το ιού τον Xavi Pasqual όπως αναφέραμε αρχικά) και ο μασέρ της ομάδας.

Οι προπονήσεις ούτως ή άλλως είχαν σταματήσει εδώ και μέρες στην ομάδα, αλλά πλέον το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι ότι η Zenit δεν μπορεί να βγάλει καν αποστολή για να παίξει και πλέον το όλο θέμα περνάει στα χέρια της διοίκησης της Euroleague.