Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν το κεντρικό πρόσωπο του χθεσινού 3ου τελικού, αφού μετά τη λήξη του αγώνα ανακοίνωσε την απόσυρσή του απ’ την ενεργό δράση.

 

Φυσικά, ύστερα από αυτήν τη δήλωσε τόσο η Euroleague, όσο και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ (προφανώς και ο Ολυμπιακός), έσπευσαν μέσω των social media τους να πουν το δικό τους «αντίο» στον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος είχε μια αξιοζήλευτη καριέρα και αποσύρθηκε «γεμάτος» από καλές στιγμές.

Εκτός αυτών όμως, «υποκλίθηκε» στον «Πρι» και το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ομάδες που ανήκουν στην ελίτ. Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Efes Anadolu, αλλά και οι CSKA Moscow, Maccabi Tel Aviv, Armani Milano, Baskonia, Zalgiris και Fenerbahce αποχαιρέτησαν με το δικό τους τρόπο τον Γιώργο Πρίντεζη, τον οποίο αντιμετώπισαν ουκ ολίγες φορές ως αντίπαλο (με κορυφαία στιγμή αυτή του 2012 και το «πεταχτάρι» που σήμανε ευρωπαϊκό απέναντι στην CSKA) και, μάλιστα, τις περισσότερες φορές όχι με… θετικά αποτελέσματα. Είναι κατανοητό βέβαια πως πιθανότατα δε θα είναι αυτές οι μοναδικές ομάδες που θα πουν το «αντίο» στον Έλληνα διεθνή, αφού αναμένεται να υπάρξουν κι άλλοι σύλλογοι που θα κάνουν σχετικά post για την απόσυρσή του απ’ τα παρκέ.

Λίγη ώρα αργότερα, και η FIBA αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έχει δει αυτές τις ώρες τεράστια αγάπη απ’ όλο το μπάσκετ και όλες τις ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Βασίλης Σπανούλης είπε ένα συγκινητικό «αντίο» στον επί χρόνια συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό και πολύ καλό του φίλο, Πρίντεζη, δίνοντας ένα ακόμη ομορφότερο «χρώμα» στο γεγονός αυτό.