Η κάτοχος του Eurocup είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε 1 ριμπάουντ, ενώ άλλους 13 πόντους πέτυχε ο Νεμάνια Νέντοβιτς μοιράζοντας παράλληλα και 8 ασίστ. Πάλεψε για την πρώτη της νίκη, χωρίς όμως επιτυχία, η Εφές, έχοντας σε καλή βραδιά τον Βλάντιμιρ Στίματς που πέτυχε double double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μάλαγα να μπαίνει πιο έτοιμη στο παρκέ και να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας μία διαφορά η οποία συνεχώς αυξανόταν με τον ΜακΚάλουμ να συνεργάζεται άψογα με τον Σερμαντίνι και τον Γεωργιανό να πετυχαίνει από νωρίς 9 πόντους. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 8 πόντους (11-19), με τον Σιμόν και τον Άνταμς να προσπαθούν από πλευράς Τούρκων να μειώσουν τη διαφορά και το σκορ να κλείνει στο δεκάλεπτο στο 19-25.

Στο β’ δεκάλεπτο η Εφές μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παρκέ και με ένα σερί 12-3 στα πρώτα 6’ λεπτά κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σκορ με 31-28. Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έγινε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και το ημίχρονο να κλείνει στο 35-35.

Το β’ ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να μην απομακρύνονται η μία από την άλλη στο σκορ, όμως η άνοδος στην απόδοση του Βλάντιμιρ Στίματς έδωσε προβάδισμα στην Εφές, η οποία έφτασε να προηγείται ακόμα και με 6 πόντους (57-51), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 59-53.

Η εικόνα όλου του αγώνα έδειχνε ότι το φινάλε της αναμέτρησης θα ήταν δραματικό, όπως και συνέβη. Η Εφές κατάφερε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά για περίπου 5’ λεπτά και στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Νέντοβιτς, ο οποίος χτυπώντας από τα 6,75 κατάφερε να δώσει προβάδισμα στη Μάλαγα, η οποία κατάφερε να προηγείται ακόμα και με 6 πόντους (69-75) λίγο πριν το φινάλε, με την Εφές να μην μπορεί τελικά να αντιδράσει.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 35-35, 59-53, 75-79

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ