Την 6η της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Χίμκι, η οποία επικράτησε της Μιλάνο με 87-79 και πλέον ισοβαθμεί με τους Ιταλούς στο 6-2, με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να γνωρίζει το δεύτερο στραβοπάτημα της, σε έναν αγώνα που είχε υπό τον έλεγχο της για ένα ημίχρονο, όμως το ξέσπασμα των Ρώσων στην επανάληψη έφερε το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος για ένα ακόμα παιχνίδι για τους νικητές ήταν ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με  24 πόντους και 7 ασίστ, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Γέρεμπκο με 19 πόντους. Από πλευράς Ιταλών, ο Λουίς Σκόλα έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι πως τα χρόνια δεν τον επηρεάζουν, πετυχαίνοντας 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκες φάνταζε… όαση στο παιχνίδι των Ιταλών, πετυχαίνοντας 13 πόντους με 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Ο Αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν ενέργεια και ρυθμό στο παιχνίδι, χωρίς όμως μία από τις δύο να έχει την υπεροχή στο σκορ. Ο Ρολ και ο Νέντοβιτς ήταν οι δύο που έδωσαν το προβάδισμα στη Μιλάνο για πρώτη φορά με +6 (19-25), με τον Κράμερ να δίνει ανάσα για τους Ρώσους λίγο πριν το φινάλε της περιόδου (22-25). Στη συνέχεια οι Ιταλοί είχαν αρχίσει  να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά ακόμα και με +9 στα πρώτα 2′ λεπτά. Ο Σβεντ ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για την ομάδα του, όμως Σκόλα και Νέντοβιτς είχαν άλλη γνώμη με το ημίχρονο να τελειώνει στο 47-51.

Με φόρα από το παρκέ μπήκε στο β’ ημίχρονο η Μιλάνο, η οποία με ένα σερί 5-0 βρέθηκε ξανά στο +9 (47-56), όμως δυσκολευόταν να ξεπεράσει τους 10 πόντους διαφοράς. Η Χίμκι ξεκίνησε τότε το… χορό τον τριπόντων, με τον Σβεντ και την παρέα του να τρέχουν ένα σερί 16-0, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 63-56. Ο Σκόλα με τον Ροντρίγκες έδωσαν ανάσα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 65-65. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι Ιταλοί “έσπασαν” τα καλάθια, πετυχαίνοντας μόλις 14 πόντους, την ώρα που ο Γέρεμπκο έδινε λύσεις τόσο κάτω από το καλάθι όσο και από απόσταση, ενώ ο Σβεντ έκανε για μία ακόμα φορά τη διαφορά, με αποτέλεσμα να έρθει η οριστική ανατροπή και νίκη για τους Ρώσους.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 47-51, 65-65, 87-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!