Ούτε η Νταρουσάφακα κατάφερε να σταθεί ικανό «εμπόδιο» για τη Μάλαγα, με τους Ισπανούς να δείχνουν… σε φόρμα στο ξεκίνημα της σεζόν και να υποτάσσουν στη «Martin Carpena και τους Τούρκους με 81-69, για να φτάσουν στην τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα. Από τη στιγμή που πολλοί παίκτες του Χοάν Πλάθα δήλωσαν «παρόντες» στο εκτελεστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, χτυπώντας «ανελέητα» τους Τούρκους στη ρακέτα και ολοκληρώνοντας με το 61% στα δίποντα, το μέτριο για τα δεδομένα τους ποσοστό των 31% στα τρίποντα. Ο Έντουιν Τζάκσον ήταν κορυφαίος για τους γηπεδούχους, με 18 πόντους και 4 ασίστ, ενώ για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, ο Σεμίχ Ερντέν διακρίθηκε, πλησιάζοντας το double double με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Μετά από επτά ισορροπημένα λεπτά, στα οποία η μεγαλύτερη τιμή για τις δύο ομάδες δεν ξεπέρασε τους τέσσερις πόντους, οι παίκτες του Μαχμούτι πήραν πρώτοι ρυθμό, με τον Σεμίχ Ερντέν να ξεχωρίζει σε εκείνο το σημείο και να οδηγεί την ομάδα του σε επιμέρους 2-6 στα τελευταία 2.5 λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, με το οποίο και προηγήθηκαν (16-20). Με πέντε απανωτούς πόντους του Τζάκσον, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τον Βάσκεθ πέρασαν και πάλι μπροστά, στις αρχές της δεύτερης περιόδου (23-22). Με τη βοήθεια και των Ντάνιελ Ντίεθ, Ουίλ Τόμας, κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα, και μάλιστα να φέρνουν τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της για το πρώτο μέρος (44-37).

Βρίσκοντας περισσότερες λύσεις επιθετικά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ανδαλουσιανοί έφτασαν την απόσταση σε διψήφιο νούμερο (50-39 στο 22′). Μπιέλιτσα και Ερντέν προσπάθησαν να κρατήσουν σε τροχιά διεκδίκησης της νίκης την Νταρουσάφακα, αλλά έβλεπαν έναν εξαιρετικό Κουζμίνσκας να έχει τις απαντήσεις, με τους Βάσκεθ, Τζάκσον και Χέντριξ να τον ακολουθούν (64-53).

Οι παίκτες του Πλάθα μπήκαν αποφασισμένοι στην τελευταία περίοδο να ξεκαθαρίσουν ποιος ήταν το «αφεντικό», και με επιμέρους 8-3 «εκτόξευσαν» τη διαφορά στους 16 πόντους (72-56 στο 32′). Εκεί, ουσιαστικά, γράφηκε ο επίλογος του παιχνιδιού, με τους Τόμας και Χέντριξ να διατηρούν εύκολα το προβάδισμα της ομάδας τους. Με τον Χαραγκόντι να αναλαμβάνει κάποιες αξιόλογες πρωτοβουλίες, οι φιλοξενούμενοι απλώς μείωσαν την τελική διαφορά.

Δεκάλεπτα: 16-20, 44-36, 64-53, 81-69

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 18 (3), Χέντριξ 10, Μάρκοβιτς 2, Τόμας 11 (2), Ντίεθ 9 (2), Σουάρεθ 2, Σμιθ 2, Νέντοβιτς 5 (1), Βάσκεθ 10, Κουζμίνσκας 12

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Γιαγκμούρ, Ρέντινγκ 5, Ερντέν 17, Μαρκοισβίλι 6 (2), Τσετίν, Γκόρντον 12 (2), Σλότερ 2, Χαραγκόντι 11 (2), Μπιέλιτσα 10 (2), Πρέλντζιτς 6 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.