Ο Ergin Ataman είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, έχοντας δημιουργήσει ο ίδιος το όλο οικοδόμημα της Efes Anadolu, που… τρελαίνει τη Γηραιά Ήπειρο με 2 τελικούς EuroLeague αλλά και μια κούπα κόντρα στην πιο γεμάτη Barcelona.

Ωστόσο, η σημερινή του (16/9) δήλωση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο για το ποιόν του!

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος τεχνικός στη media day των πρωταθλητών Ευρώπης και Τουρκίας, η Galatasaray του είχε ζητήσει πριν από 6 ή 7 χρόνια να αναλάβει χρέη προπονητή και στην ποδοσφαιρική της ομάδα, με τον ίδιο -που πέρασε όντως από συνέντευξη- να αστειεύεται πως αν είχε δεχθεί την πρόταση του Unal Aysal τώρα ο σύλλογος θα ήταν στην τρίτη ή τέταρτη εθνική κατηγορία!

Συνολικά, στη Galata o Ataman πέρασε 5 χρόνια (2012-2017) κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και το EuroCup του 2016, πριν επιστρέψει για τρίτη φορά στην Efes το 2017.

 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Πριν από περίπου 6 ή 7 χρόνια, ο Πρόεδρος κ. Alnal Aysal με ρώτησε αν θα μπορούσα επίσης να προπονήσω την ομάδα ποδοσφαίρου.

Δεν ήταν μια σταθερή προσφορά, αλλά αυτή η συνέντευξη έγινε.

Εκείνη την εποχή, είπα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μετά από 1 ή 2 χρόνια εκπαίδευσης και δεν μπορεί να απαντηθεί αμέσως.
Έφυγε από την προεδρία μετά από μερικούς μήνες.
Ευτυχώς δεν πήραμε αυτόν τον δρόμο γιατί τώρα θα μπορούσαμε να σέρνουμε στην τρίτη ή τέταρτη κατηγορία. ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ένας διαφορετικός κόσμος ».