Η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίζει αύριο (31/1) την Μπάγερν χωρίς τον Γιαν Βέσελι. Εκεί, όμως, που η είδηση έχει και ελληνικό ενδιαφέρον είναι ότι οι Τούρκοι θα παίξουν στις 8/2 στην Πόλη με τον Παναθηναϊκό με τον Τσέχο σέντερ να είναι και πάλι «εκτός». Και γενικά ο παίκτης θα μείνει «εκτός» για περίπου 1.5 μήνα!

Ο Γιαν Βέσελι είχε ένα θέμα στο γόνατο και τελικά δεν απέφυγε το χειρουργείο. Ο Τσέχος έκανε επέμβαση στον μηνίσκο και οι πρώτες εκτιμήσεις των Τούρκων αναφέρουν ότι ο σέντερ της Φενέρ θα μείνει εκτός δράσης για 5 με 6 εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίξει στα ματς της Ευρωλίγκα με Μπάγερν (31/1), Παναθηναϊκό (8/2), Νταρουσάφακα (22/2) και Εφές (28/2) και δύσκολα θα προλάβει να παίξει κόντρα στην Ρεάλ (7/3).

Ο Βέσελι αποτελεί τον «πύργο» και τον μεγάλο ηγέτη της Φενέρμπαχτσε φέτος. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο 14.4 πόντους και με το εμφατικό ποσοστό του 67.1% στα δίποντα. Είναι ο πρώτος ριμπάουντερ των Τούρκων (5.6 ριμπάουντ), ενώ είχε ακόμα μέσο όρο 2.6 ασίστ και 1.7 κλεψίματα!