Τον Βασίλη Σπανούλη εκθείασε ο Σάσα Βεζένκοφ, γράφοντας στο blog του στην Ευρωλίγκα, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει στο DNA του τη νίκη, καθώς και πως σιχαίνεται την ήττα.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Έχουμε νικήσει στα έξι από τα δέκα παιχνίδια μας. Η Ευρωλίγκα είναι σαν το… τρενάκι στο λούνα παρκ: μπορεί να χάσεις μερικά ματς στη σειρά και να απαντήσεις με θετικό σερί όπως τώρα εμείς. Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως είτε χάνεις είτε κερδίζεις, πρέπει να μένεις προσηλωμένος στο στόχο σου. Μετά τις τρεις ήττες μείναμε πνευματικά έτοιμοι και επιστρέψαμε με τρεις νίκες. Είναι μόνο το ξεκίνημα της σεζόν και τα επόμενα παιχνίδια είναι σημαντικά. Η Ευρωλίγκα δεν είναι ένας αγώνας 100 μέτρων αλλά μαραθώνιος. Είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην αφήνουμε τις ήττες να μας πτοούν. Ούτε όμως να ενθουσιαζόμαστε από τις νίκες νομίζοντας πως είμαστε οι καλύτεροι. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία.

Πιθανότατα το καλύτερο μας παιχνίδι ήταν με τη Ρεάλ. Οι φίλαθλοι μας βοήθησαν πολύ, πάντα τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Νομίζω πως κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι σε μία αήττητη ομάδα. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι βελτιωνόμαστε. Πιστεύω επίσης πως παίξαμε ένα πολύ καλό ματς απέναντι στην Μπούντουτσνοστ. Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε σπουδαία. Είναι ένας μύθος του μπάσκετ και θέλει να κερδίζει κάθε ματς. Είναι ένας νικητής και κάνει τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα του. Κάθε παίκτης έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά πάντα έχει τη νοοτροπία του “Kill Bill”. Έχει κερδίσει τρεις Ευρωλίγκες και ακόμα παραμένει “πεινασμένος” για περισσότερες νίκες και τίτλους.

Το θέμα με τον Βασίλη είναι ότι βλέπει όλη την ώρα και πάντα σκέφτεται το μπάσκετ. Έχει τη νοοτροπία του νικητή και σιχαίνεται την ήττα. Θέλει να κερδίζει σε κάθε φιλικό, σε κάθε κόντρα με σουτ στην προπόνηση. Η νίκη είναι στο DNA του, απλά αρνείται να χάσει. Κάθε παίκτης έχει την καθημερινή του ρουτίνα, αλλά ο Βασίλης κάνει πολλά πράγματα για να αισθανθεί καλύτερα και να νιώσει έτοιμος όταν το ματς ξεκινήσει. Εγώ ας πούμε ακούω μουσική.

Έρχομαι από τον πάγκο φέτος και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν με νοιάζει αν παίζω πέντε ή 15 λεπτά ή και καθόλου. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου και αυτό είναι το σημαντικότερο για κάθε παίκτη. Αν η ομάδα κερδίζει, τότε κάθε παίκτης βοηθάει. Ο κόουτς Μπλατ θέλει να είμαι επιθετικός, να έχω ενέργεια κι ο μόνος τρόπος είναι να εμφανίζομαι δυνατός.

Μιλώντας για αυτό, ο Ζακ ΛεΝτέι έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι κατά της Μπούντουτσνοστ. Ήταν εντυπωσιακός. Είναι καλός παίκτης που βελτιώνεται κάθε μέρα. Μην ξεχνάμε πως είναι ρούκι στην Ευρωλίγκα, αλλά παίζει σαν βετεράνος. Νιώθω χαρούμενος για αυτόν. Αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας. Μπορεί και προσαρμόζεται παίζοντας στο “τέσσερα” ή στο “πέντε”. Πάντα είναι επιθετικός και φέρνει ενέργεια ακόμα και εκτός παρκέ. Είναι ένας “κουλ” τύπος, ήσυχος, πολύ καλό παιδί.

Το επόμενο παιχνίδι μας είναι με τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία. Είναι ένα σπουδαίο μέρος να παίζεις, μπροστά σε 15.000 φιλάθλους, απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα με εξαιρετικό προπονητή. Πρέπει να κάνουμε σωστά στο 100% κάθε μας κίνηση. Αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες έχουν αυτοπεποίθηση. Δεν εκπλήσσομαι που βλέπω τον Σάρας να είναι τόσο καλός και ως προπονητής. Ήταν σαν… κομπιούτερ όταν έπαιζε. Ήξερε τα πάντα για το μπάσκετ, οπότε η μετάβαση του ήταν εύκολη για αυτόν. Είναι λογικός και κάνει τα πάντα για κάποιο λόγο βρίσκοντας τις αδυναμίες των αντιπάλων. Είναι πραγματικά πολύ καλός.

Έχουμε μπροστά μας άλλα πέντε παιχνίδια μέσα στο 2018 και θέλουμε να τελειώσουμε πραγματικά καλά το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου. Πρέπει όμως παράλληλα να κοιτάζουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Διαθέτουμε πολλούς έμπειρους παίκτες σε αυτήν την ομάδα και βρίσκονται πολλά χρόνια στη διοργάνωση. Κοιτώντας μακριά δεν μας κάνει καλό και το μυαλό μας πρέπει να συγκεντρώνεται μόνο στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις».