H Euroleague ζήτησε από αρκετούς σπουδαίους προπονητές να κάνουν τις προβλέψεις τους για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ρικ Πιτίνο. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι η Εφές μπορεί να κάνει την έκπληξη και να φορέσει το στέμμα της βασίλισσας της Ευρώπης. Ο Αμερικανός τόνισε ότι η Εφές μπορεί να κερδίσει την Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό, ενώ στον άλλο ημιτελικό προέβλεψε νίκη της Ρεάλ. Ο Πιτίνο έκανε αναφορά και στον ποιον παίκτη θεωρεί ότι θα είναι ο MVP της διοργάνωσης και ψήφισε τον Σέιν Λάρκιν της Εφές.

Αναλυτικά τα όσα απάντησε ο Ρικ Πιτίνο στο γκάλοπ της Euroleague:

Ποιος θα επικρατήσει στον πρώτο ημιτελικό; «Πιστεύω η Έφες επειδή η Φενέρ έχει πολλούς τραυματισμούς σε παίκτες κλειδιά όπως ο Κάλινιτς, ο Βέσελι και ο Λοβέρν».

Ποιος θα επικρατήσει στον δεύτερο ημιτελικό; «Η Ρεάλ επειδή η ΤΣΣΚΑ επικράτησε δύο φορές μέσα στην κανονική περίοδο.Δύσκολο να νικήσει τρίτη φορά μία τόσο σπουδαία ομάδα όπως η Ρεάλ. Η ομάδα που χάνει είναι αυτή που πάντα κάνει τις κατάλληλες προσαρμογές να πάρει τη νίκη στο επόμενο ματς».
Ποιος θα νικήσει στον τελικό; «Η Εφές μπορεί να πάρει το τρόπαιο.Η Έφες έχασε δύο φορές φέτος από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κανονική περίοδο. Η χαμένη κάνει τις σωστές αλλαγές και διορθώσεις για να επιστρέψει στην επόμενη αναμέτρηση».

Ποιος θα είναι ο MVP; «Ο Σέιν Λάρκιν. Είναι ο παίκτης κλειδί για την Έφες  και βρίσκεται σε σπουδαία αγωνιστική κατάσταση».