Η Βarca έχει κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση την τελευταία διετία – τριετίας, ωστόσο τα λεφτά της δεν έχουν πιάσει ακόμη τόπο, διότι ο μεγάλος στόχος που είναι η κατάκτηση της Euroleague δεν έχει επιτευχθεί. Οι Καταλανοί αποκλέιστηκαν από την Real, παρότι είχαν διαφορά 13 πόντων στις αρχές του δευτέρου μέρους, ενώ οι Μαδριλένοι αντιμετώπιζαν σημαντικό θέμα στην νευραλγική θέση του PG, ιδάιτερα με τον τραυματισμό του Goss πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό ο εκνευρισμός είναι έκδηλος στο στρατόπεδο των Blaugrana, με τον προπονητή της ομάδας να τον δείχνει πρώτος από όλους. Συγκεκριμένα ο Jasikevicius στη Media Day του μικρού τελικού αποποίηθηκε των ευθυνών του, “βγάζοντας στη σέντρα τους πάικτες του”, καθώς είπε ότι δεν γνωρίζει αν χρειάζεται καν προπονητής για να μην δεχτεί η Barcelona 52 πόντους στο β’ ημίχρονο του χθεσινού ημιτελικού.

Αναλυτικά η φράση του: Δεν ξέρω αν χρειάζεται άλλον προπονητή, ή γενικά κάποιον κόουτς η ομάδα για να μη δεχτεί 52 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού της EuroLeague»