Η Μπαρτσελόνα μπορεί να πέρασε μία δύσκολη περίοδο προσαρμογής με δεδομένη την αλλαγή προπονητή αλλά και την αναδιοργάνωση του ρόστερ, όμως πλέον βρίσκεται το δρόμο της, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να είναι το σημερινό… θύμα στο διάβα της.

Σε μία βραδιά-γιορτή για τους “μπλαουκράνα” με την βράβευση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον πρώτο του αγώνα με την ομάδα του, η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική κόντρα στην Μακάμπι και απέκτησε από νωρίς διαφορά στο σκορ, με την “ομάδα του λαού” να πετυχαίνει μόλις 11 πόντους στο α’ δεκάλεπτο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη συνέχεια, με τον Σάντερς και τον Κόπονεν να είναι σε μεγάλα κέφια από τα 6,75 και να φτάνουν τη διαφορά στο +20, την ώρα που η Μακάμπι δεν μπορούσε επ’ ουδενί να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων. 

Μόλις στο γ’ δεκάλεπτο οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια κατάφεραν να μπουν στο κλίμα του αγώνα, αλλά ήταν ήδη αργά. Ο Κέιν με τον Μπόλντεν έπαιζαν σχεδόν μόνοι τους από πλευράς φιλοξενούμενων, την ώρα που η Μπαρτσελόνα ναι μεν δεν είχε την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα, όμως εξακολουθούσε να είναι πανίσχυρη επιθετικά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 66-44.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν περισσότερο μία τυπική διαδικασία με την Μπαρτσελόνα να κατεβάζει ταχύτητες, διατηρώντας όμως το εορταστικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για τον Ναβάρο, με τον “La Bomba” να πετυχαίνει 3 πόντους στα 5′ λεπτά που αγωνίστηκε, γνωρίζοντας την αποθέωση. Το παιχνίδι στο τέλος κύλησε ομαλά, με τον αγώνα να κλείνει στο 89-67.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Ρακίμ Σάντερς και ο Πέτερι Κόπονεν με 18 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία και του Κέβιν Σεραφέν με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 44-24, 66-44, 89-67

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ!