Ο,τι ήθελε έκανε (61-77) ο σαρωτικός Ερυθρός Αστέρας του κόουτς Ράντονιτς κόντρα στην Ζαλγκίρις στο παγωμένο Κάουνας, με τους Σέρβους να είναι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα «καυτοί», σε μια αναμέτρηση που είχε α’ διαιτητή τον Γκόντα. Οι Λιθουανοί απλώς, επιχείρησαν να μειώσουν την διαφορά προς το τέλος, αλλά ως εκεί. Ο Αστέρας είε μετατρέψει το ματς σε τυπική διαδικασία και έφυγε από το γήπεδο, σαν να είχε κάνει προηγουμένως μια δυνατή προπόνηση.
 
Συμβάδιζαν Ζαλγκίρις και Ερυθρός Αστέρας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ώσπου οι Σέρβοι εκτινάχθηκαν στο 7-16 (9′), με τον Κούζμιτς να αποτελεί βαρόμετρο και να έχει βαλθεί να δείξει ότι είναι ένας… άλλος Κούζμιτς από τον περσινό του Παναθηναϊκού. Ο Γιασικεβίτσιους, αναμενόμενο, εξοργισμένος, φώναζε στο τάιμ άουτ, το σκορ εκτοξεύτηκε (7-21) και η Ζαλγκίρις αναζητούσε πατηματα να στηριχτεί. Από το 7-14 στο 7-26 ο Ερυθρός Αστέρας και ο δρόμος ήταν μακρύς για τους Λιθουανούς, που προσπαθούσαν να αντιδράσουν. Λάζιτς (15 π.) και Γκούντουριτς δεν επέτρεπαν πολλά πολλά στους γηπεδούχους (16-33). Mε το ταμπλό να γράφει 19-44 στο 19′ ο Αστέρας ένιωθε σιγουριά. Τα σφυρίγματα στο γήπεδο άρχισαν να ηχούν. Οι φίλαθλοι ήθελαν κάτι διαφορετικό από την ομάδα τους.
 
Ο πλήρης έλεγχος ήταν στην πλευρά των φιλοξενουμένων, με τον Σιμόνοβιτς (16 π.) να αναλαμβάνει επίσης δράση και το ημίχρονο να δίνει αέρα υπεροχής στον εκρηκτικό Ερυθρό Αστέρα (22-47). Μια από τις αστείες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Ντάνγκουμπιτς έψαχνε το παπούτσι του, μετά από μια μονομαχία (25′ και σκορ 27-53). Με σκορ 39-61 στο 30′ η Ζαλγκίρις γνώριζε πως ο αντίπαλός της ήταν έτοιμος για μια σπουδαία επιτυχία. Και την πανηγύρισε δεόντως με το τελικό 61-77 να αποτυπώνει ό,τι συνέβη στο παρκέ.
 
Δεκάλεπτα: 7-21, 22-47, 39-61, 61-77.
 
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ
 
Τα highlights της αναμέτρησης: