Σε «μπελάδες» έβαλε τον Ερυθρό Αστέρα η Νταρουσάφακα, περνώντας από το Βελιγράδι με 80-61 και παίρνοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα που ήθελε για να αποχαιρετήσει αξιοπρεπώς την Ευρωλίγκα. Μετά τα πρώτα 26 λεπτά του αγώνα, οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι κυριάρχησαν απόλυτα στην «Μπεογκράντσκα Αρένα» και έδωσαν ένα «δώρο» στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αν κερδίσει αύριο (1/4) την Τσεντεβίτα, «κλειδώνει» και την τρίτη θέση.

Τρομερός για την τουρκική ομάδα ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 19 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 14 πόντους με 6 ασίστ πρόσθεσε ο Τζαμόν Γκόρντον, με τον Μίλκο Μπιέλιτσα να αναδεικνύεται σε «παράγοντα Χ» με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Οι 18 πόντοι με 7 ριμπάουντ του Κουίνσι Μίλερ, καθώς και οι 14 πόντοι του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, δεν αρκούσαν στους «ερυθρολεύκους της Σερβίας».

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν ένα παιχνίδι… Ερυθρός Αστέρας εναντίον Γκόρντον, με το δεύτερο να κερδίζει «στα σημεία» και την Νταρουσάφακα να προηγείται με 10-11. Ζίρμπες και Ντάνγκουμπιτς, έμελλε να «αφυπνίσουν» τους συμπαίκτες τους, ενώ ο Μίλερ ήταν σταθερό «σημείο αναφοράς». Από τη «μονομαχία» μεταξύ Ερντέν και Ζίρμπες προς το τέλος της πρώτης περιόδου, νικητής βγήκε ο δεύτερος, αφού οι Σέρβοι βρήκαν μερικές εύκολες λύσεις στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να πάρουν «αέρα» πέντε πόντων (20-15).

Αυτό το μικρό «μαξιλαράκι», ωστόσο, δεν έμελλε να τους δώσει ώθηση για το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ουίλμπεκιν να «υπενθυμίζει» την παρουσία των Τούρκων (20-19 στο 11′). Ο ρυθμός έμελλε να πέσει ακόμη περισσότερο και οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ, χάρη κυρίως σε κάποιες λύσεις του Στίματς, αφού είχαν «σιγήσει» τα κύρια «όπλα» τους. Στο ίδιο διάστημα, οι δύο πλευρές σκόραραν περισσότερο από τη γραμμή των βολών, ενώ μεταξύ 14ου και 17ου λεπτού, το ματς δεν είχε σκορ για 2:41 λεπτά. Κάτι τέτοιο ευνόησε τους παίκτες του Μαχμούτι, με τους Αλντεμίρ-Μπιέλιτσα να βγαίνουν στον «αφρό» και, αφού πρώτα ήρθε η ισοφάριση (31-31 στο 18′), ακολούθησε το προσπέρασμα στο τέλος του ημιχρόνου, με έξοχη προσπάθεια του Αλντεμίρ στα 3″ πριν τη λήξη (34-35).

Για πρώτη φορά, στις αρχές της τρίτης περιόδου, ο Ουίλμπεκιν έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του (36-40), αλλά με δύο απανωτά τρίποντα των Ντάνγκουμπιτς, Μίλερ ο Ερυθρός Αστέρας φάνηκε να «συνέρχεται», με τον Αμερικανό να ισοφαρίζει τη μεγαλύτερη διαφορά του στον αγώνα στο 26ο λεπτό (48-43). Κάπου εκεί, το σκορ των γηπεδούχων… απουσίασε και πάλι, με την Νταρουσάφακα να βρίσκει ευκαιρία για επιμέρους σκορ 1-12 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με ηγέτη τον Ουίλμπεκιν και τους 9 από τους 12 παίκτες της να έχουν σκοράρει (49-55).

Ο «εφιάλτης» δεν έμοιαζε να έχει τελειωμό για τους παίκτες του Ράντονιτς, αφού στην «πολυφωνία» της Νταρουσάφακα να ενισχύεται με την πρόσθεση του Ρέντιγνκ στην «εξίσωση» και τον Μπιέλιτσα να είναι συγκλονιστικός. Η τρομερή της άμυνα, παράλληλα, της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει ισχυρό διψήφιο προβάδισμα, έξι λεπτά πριν το φινάλε (52-63). Η δράση των Ουίλμπεκιν-Μπιέλιτσα-Σλότερ δε σταματούσε και η νίκη «σφραγίστηκε» για τους Τούρκους στα δύο λεπτά πριν το φινάλε (58-75). Το ματς έληξε με τη διαφορά στη μεγαλύτερη δυνατή τιμή της.

Δεκάλεπτα: 20-15, 34-35, 49-55, 61-80

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 2, Ντάνγκουμπιτς 14 (3), Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Σιμόνοβιτς, Γκούντουριτς 7 (1), Γιόβιτς, Μίλερ 18 (2), Ζίρμπες 7, Στίματς 4

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 19 (4), Ρέντινγκ 6, Τουρέν, Ερντέν 6, Μαρκοϊσβίλι 5 (1), Αλντεμίρ 6, Γκόρντον 14 (3), Αρσλάν 2, Σλότερ 9, Χαραγκόντι, Μπιέλιτσα 13

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.