Προ ολίγου, εκκίνησε στην Κολωνία της Γερμανίας η παρουσίαση του φετινού Final Four της EuroLeague, με τον Jordi Bertomeu να είναι εκείνος που πήρε τη σκυτάλη του -έστω και ηλεκτρονικού- καλωσορίσματος στους χιλιάδες οπαδούς που θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση, η οποία όπως ανέφερε είναι «αρκετά ξεχωριστή».

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Κολωνία και στο Final 4. Ήταν μια μεγάλη και δύσκολη διαδρομή τους τελευταίους 15 μήνες. Θα είναι ένα ξεχωριστό Final 4 σε μια ξεχωριστή σεζόν για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Όλα τα κλαμπ έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να προσαρμοστούν σε μια νέα κατάσταση και ευχαριστώ για την προσπάθεια, την ανθεκτικότητα όλων στη διοργάνωση που είχαν να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Είναι ξεχωριστό λόγω της αφοσίωσης των χορηγών που μας έκαναν περήφανους σε αυτή τη διαδρομή. Κάτι που εκτιμάται ακόμα περισσότερο τώρα και μας κάνει περήφανους για τη συνεργασία. Επιπλέον είναι ξεχωριστό λόγω της στήριξης που είχαν οι ομάδες από τους φιλάθλους που ήταν τρομερή. Είναι ακρογωνιαίος λίθος της διοργάνωσης. Ο κόσμος ήταν ακόμα πιο κοντά και αυτό μας κάνει ευγνώμονες. Αυτό μας δίνει κίνητρο να πηγαίνουμε καλύτερα. Θέλουμε περισσότερο κόσμο με τον καιρό. Μας λείπουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Εκεί ανήκουν και ελπίζουμε να τους δούμε σύντομα. Μέχρι τότε κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να φέρνουμε το παιχνίδι σπίτι σας.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον κόσμο αυτό το Final 4 να μείνει κοντά στη διοργάνωση. Αλλά και για τους παίκτες να νιώσουν τη στήριξη του κόσμου. Το επίπεδο ήταν τρομερό φέτος με δράμα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είμαι σίγουρος πως σε αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες θα θέσουν ψηλά τον τόνο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Θέλω να ευχαριστήσω τη δήμαρχο της Κολωνίας για τη βοήθεια και την αφοσίωση και μετά απ’ όσα έγιναν μετά την αναβολή της περασμένης σεζόν. Είμαι σίγουρος πως θα έχουν μια απίστευτη διοργάνωση για ακόμα μια φορά».