Του… πρωτοκόλλου γίνεται στην Euroleague. Στην διοργάνωση επικρατεί ένας απίστευτος χαμός. Η επέλαση του κορονοϊού έχει προκαλέσει χάος στις ομάδες, οι παίκτες φωνάζουν και η Euroleague πρέπει να τιμωρήσει την Zenit που λόγω του Covid-19 έμεινε με λιγότερους από 8 παίκτες και δεν μπορεί να πάει στην Ισπανία!

Δεν θέλουμε να είμαστε εμπαθείς. Από την άλλη όμως, το μόνο που έχει κάνει ο Jordi Bertomeu ως τώρα είναι ότι έβγαλε μια σειρά από υγειονομικά πρωτόκολλα και μέχρι εκεί. Κανένα σοβαρό Plan-B στον ορίζοντα, καμία ευελιξία, καμιά πρωτοβουλία, καμιά καινοτομία.

Θέμα αξιοπιστίας

Από την άλλη όμως, τίθεται πια και θέμα αξιοπιστίας της διοργάνωσης. Πάρτε παράδειγμα το πρόσφατο ματς της Khimki με την Zalgiris. O κορονοϊός και οι τραυματισμοί ανάγκασαν την Khimki να παραταχθεί με μόνο 8 παίκτες (7 ουσιαστικά, γιατί ο 7ος ο Bertans ήταν ανέτοιμος και δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο). Η Khimki έχασε φυσικά μέσα στη Μόσχα από τους Λιθουανούς, που πήραν ένα πανεύκολο «διπλό».

Ένα «διπλό» δώρο, έτσι όπως αναγκάστηκε να παίξει ην Khimki. Και πείτε ότι η Zalgiris μπαίνει στην τελική 8άδα και παίρνει για 1 βαθμό την πρόκριση στα πλέι οφ. Και την παίρνει την πρόκριση στο τσακ από κάποια ομάδα, που είχε χάσει στη Μόσχα από την Khimki, η οποία είχε παίξει πλήρης στο συγκεκριμένο ματς. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας εκεί;

Δείτε τι έκαναν στο ΝΒΑ

Θα πείτε, βέβαια, τι να κάνει ο «χαλίφης» της Euroleague όταν έχει ξεσπάσει ο κακός χαμός με τον κορονοϊό και ο πλανήτης ολόκληρος ζει σε μια νέα πραγματικότητα; Ζει στιγμές που δεν είχε ξαναζήσει και κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι μπορούν να έρθουν.

Μα και στο ΝΒΑ έζησαν το ίδιο. Δεν έβγαλαν μια σειρά από πρωτόκολλα και… άντε γεια. Έβγαλαν χίλια διαφορετικά πλάνα, έκαναν χίλιους συνδυασμούς, βρήκαν τις κατάλληλες λύσεις. Έφτιαξαν το τρομερό πλάνο με την φούσκα.

Και έχουν χίλια πλάνα για το νέο πρωτάθλημα στην περίπτωση που ο κακός χαμός με τον κορονοϊό δεν κοπάσει.

Για την διοίκηση της Euroleague, όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Έβγαλαν τα πρωτόκολλα και τέλος. Α, για να μην αδικούμε τον Bertomeu είπε ότι έχει και Plan-B με φούσκα αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν είπε όμως, τι είναι αυτό το Plan-B. Δεν το ανέλυσε. Είπε απλά ότι υπάρχει Plan-B και τέλος.

Rivers: «Αυτά είναι μαλ…»!

Για να πάμε πάλι στην Zenit και τους παίκτες που φωνάζουν. Η Zenit  δεν θα πάει στην Ισπανία για τα ματς με Baskonia (13/10) και Valencia (15/10) που την περιμένουν στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Έχει ξεμείνει από παίκτες και προπονητές. Στην ομάδα υπάρχουν 13 άτομα «off» λόγω Covid-19. O λόγος για 8 παίκτες, 4 μέλη του προπονητικού τιμ (με κορυφαίο θύμα το ιού τον Xavi Pasqual όπως αναφέραμε αρχικά) και τον μασέρ της ομάδας. Δεν έχει παίκτες και προπονητές να πάει στην Ισπανία και δεν θα πάει.

Το πρωτόκολλο της Euroleague είναι σαφέστατο σε αυτή την περίπτωση. Αν η ομάδα δεν έχει μίνιμουμ 8 παίκτες (η Zenit δεν έχει) χάνει το ματς με 20-0.

Οι παίκτες έχουν αρχίσει το κράξιμο.

Ο KC Rivers, που τον καίει το όλο θέμα, καθώς είναι παίκτης της Zenit έγραψε στο twitter «Τα συναισθήματά μου για όλα αυτά». Τα συναισθήματά του, τα εξηγούσε στη συνέχεια μέσα από να gif το οποίο ανέφερε: «Αυτά είναι μαλ…»!

Rice: «Δεν μπορείς να τιμωρείς τις ομάδες», αν δεν είναι σε θέση να παίξουν μέσα στην πανδημία»

Το θέμα της καμπάνας που θα φάει η Zenit καυτηρίασε και ο Tyrese Rice, ο οποίος σχολίασε στο twitter: «Δεν μπορείς να τιμωρείς τις ομάδες, αν δεν είναι σε θέση να παίξουν μέσα στην πανδημία. Αν ζουν φυσιολογικά και δεν είναι μέσα σε μια «φούσκα», τότε ο ιός θα μεταδοθεί μεταξύ των ανθρώπων. Προγραμματίστε εκ νέου το ματς και προχωρήστε».

 

ΤΟ POST TOY KC RIVERS

 

 

 

TO POST TOY TYRESE RICE