Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βιτόρια, τονίζοντας πως οι ιδανικότεροι προορισμοί για φιλοξενηθούν τα επόμενα Φάιναλ Φορ, είναι στην Γερμανία και την Γαλλία. Η Ισπανία έχει φιλοξενήσει έξι Φάιναλ Φορ (Σαραγόσα 1990,1995, Βαρκελώνη 1998, 2003, 2011, Μαδρίτη 2008) αλλά ποτέ στην Βιτόρια, με την πρόσφατη ανακαίνιση της Fernando Buesa Arena να μην αρκεί κατά τα λεγόμενα του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγας.

Για την πιθανότητα Φάιναλ Φορ στη Βιτόρια: “Πρέπει να βελτιώσει τις υποδομές της, ιδίως το θέμα των ξενοδοχείων της, πριν προταθεί στην Ευρωλίγκα“.

Για την Γερμανία και Γαλλία: “Το Φάιναλ Φορ προορίζεται για μεγαλουπόλεις και στόχος της διοργανώτριας αρχής παραμένουν οι μεγάλες αγορές, οι οποίες βοηθούν το άθλημα να αναπτυχθεί. Η Γαλλία κι η Γερμανία θα είναι οι πιο επιθυμητοί προορισμοί“!

Να σας θυμίσουμε πως η Γαλλία φιλοξένησε την τελική φάση του 2010 στο Παρίσι, ενώ το τελευταίο Φάιναλ Φορ στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2009. Το προσεχές μεγάλο ραντεβού των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, θα διεξαχθεί στο Mediolanum Forum του Μιλάνου στις 15-18 Μαΐου.