Η Ζαλγκίρις Κάουνας θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη «Zalgirio Arena», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας (22/01, 19.45), και σε δηλώσεις του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπλεξε το εγκώμιο των “ερυθρόλευκων” και της άμυνας τους, η οποία όπως είπε προκαλεί…πονοκέφαλο!

Αναλυτικά:

«Ο Ολυμπιακός είναι πιθανότατα η πιο σκληρή ομάδα στην Ευρώπη. Επίσης, είναι πνευματικά δυνατή ομάδα. Έχει τον ίδιο κορμό από τότε που πήρε την Ευρωλίγκα δύο φορές σερί. Το παιχνίδι τους γίνεται από δύο σούπερ σταρ, το Βασίλη Σπανούλη και το Γιώργο Πρίντεζη, καθώς και από άλλους παίκτες που ξέρουν ακριβώς τους ρόλους τους. Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι στο κορυφαίο επίπεδο και η επιθετικότητά τους αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλο προπονητή. Πρέπει να παίξουμε με όλη την καρδιά μας και να είμαστε όσο επιθετικοί μπορούμε, για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

Από την  πλευρά των παικτών ο Σιμ-Σάντερ Βένε είπε: «Είμαστε ακόμα σε μεταβατικό στάδιο, μετά τις αλλαγές των προπονητών. Νομίζω πως τώρα παίζουμε πιο γρήγορα, προσπαθούμε να είμαστε πιο επιθετικοί και προσθέτουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Ο Ολυμπιακός ήταν φιναλίστ πέρυσι στην Ευρωλίγκα, κράτησε τους καλύτερους παίκτες του και βελτίωσε πρόσφατα το ρόστερ του, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Ωστόσο, μας έχουν μείνει έντεκα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε την Παρασκευή (22/01), για να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας».