Ο Λιθουανός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «basketnews.lt», μίλησε για το ενδεχόμενο να αναλάβει άλλη ομάδα στην Euroleague, όντας αρνητικός σε μία τέτοια επιλογή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχω μιλήσει με πολλούς συναδέλφους μου από άλλες ομάδες της EuroLeague και δεν νομίζω να δουλέψω ποτέ αλλού. Όσο κι αν πρόκειται για μεγάλα κλαμπ, δεν είναι όλα όμορφα στα εσωτερικά τους».

-Για την σχέση του με τους παίκτες: «Μου αρέσει όταν έρχεται ένας παίκτης στο γραφείο μου και μου λέει: ‘Με βάζεις να παίξω εδώ και θέλω να παίξω εδώ’. Αν το θέλει, πρέπει να του το δώσω δίχως καμία αμφιβολία».

-Για την επιλογή των παικτών: «Περνούν 10 μήνες στα ίδια αποδυτήρια, σε ένα αεροπλάνο, σε ένα ξενοδοχείο. Γι’ αυτό και μερικές φορές η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το ταλέντο».

-Για το σύστημά του: «Τα πάντα βασίζονται στην ομαδική δουλειά. Πρέπει να ξέρουμε τι μπορούμε να δώσουμε στην ομάδα. Αφήνω τους παίκτες να μάθουν τον ρόλο τους για να μπορούν να δώσουν αυτά ακριβώς που χρειαζόμαστε. Από την άλλη, δεν θέλω να τους βάλω σε ένα κλουβί. Πρέπει να βελτιώνονται και ατομικά».

-Για τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ που ανέλαβε τους Φοίνιξ Σανς: «Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Είναι όμορφο να συμβαίνουν όμορφα πράγματα σε ανθρώπους όπως ο Ιγκόρ. Πήρε το περίεργο μονοπάτι και ξεκίνησε από τα χαμηλά του ΝΒΑ. Τώρα δικαιώνεται. Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στους εαυτούς τους, στο τέλος ανταμείβονται».