Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε δηλώσεις για το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό (9/3, 20:00) και αναφέρθηκε στον Τσάβι Πασκουάλ με τα καλύτερα λόγια αλλά και στους πάικτες «κλειδιά» των «πρασίνων», ενώ αποθέωσε και τον Ντίρκ Νοβίτσκι!

Αναλυτικά τι είπε:

«Ο Παναθηναϊκός με τον Τσάβι Πασκουάλ έχει γίνει ξανά σοβαρός διεκδικητής μιας θέσης στο Final Four, όπως ήταν και στην Μπαρτσελόνα. Αν εκεί είχε τον Τόμιτς, τώρα έχει τον Μπουρούσης και άλλους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς ικανούς παίκτες και πολύ σημαντικός είναι ο Σίνγκλετον. Στη θέση του οργανωτή είναι άλλοτε ο Καλάθης κι άλλοτε ο Τζέιμς και θα πρέπει να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον καθέναν. Ο αγώνας θα κριθεί και από τα τρίποντα που θα τους δώσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς σουτέρ, όπως ο Ρίβερς, ο Σίνγκλετον και ο Φελντέιν. Εμείς θα πρέπει να επιτεθούμε γρήγορα, γιατί ο Παναθηναϊκός αμύνεται πολύ καλά. Εμείς, αλλά κι όλες οι ομάδες, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα απέναντι σε αθλητικές ομάδες. Δεν είναι τόσο αθλητικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού όσο της Φενέρ ή της Εφές, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε τα ύψη τους, ειδικά όταν είναι στο παρκέ ο Καλάθης. Είναι σαφές πως θα πρέπει να τραβήξουμε τον Μπουρούση μακριά από το καλάθι και να πάμε τον Σίνγκλετον κοντά. Πάντως δεν εστιάζουμε μόνο σε 4-5 παίκτες. Μπορείς να απολυθείς αν κοιτάς μόνο λίγους παίκτες από τον αντίπαλο. Οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει πολύ από το πρώτο ματς. Ο Πασκουάλ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, από τον οποίο έμαθαν πολλοί. Το καλό για μας σε σχέση με την αρχή της σεζόν είναι πως έχουμε αποκτήσει πλέον την πίστη πως μπορούμε να νικήσουμε τις καλύτερες ομάδες. Για μας είναι ένα σημαντικό ματς, αλλά δεν πρόκειται για παιχνίδι ζωής ή θανάτου, αφού ακόμη και με ήττα μπορούμε ακόμη να περάσουμε. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές δεν παίζουμε με καμία από τις τοπ έξι ομάδες και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες νίκης για μας. Για την ώρα κοιτάζουμε μόνο το ματς που έχουμε μπροστά μας. Μόνο έτσι μπορεί η Ζαλγκίρις να πετύχει κάτι».

Τέλος, σχολίασε τον Ντιρκ Νοβίτσκι που έφτασε τους 30.000 πόντους στο ΝΒΑ: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτόν. Δεν είμαστε καλοί φίλοι, αλλά γνωριζόμαστε κι επικοινωνούμε. Ίσως είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Το να βάλει κάποιος 30.000 πόντους στο ΝΒΑ είναι απίστευτο, πόσω μάλλον για κάποιον που έρχεται από την Ευρώπη. Ίσως αν είχε πάει νωρίτερα στο ΝΒΑ ο Σαμπόνις να είχε φτάσει τους 35.000 πόντους».