Μεγάλους οικονομικούς κλυδωνισμούς θα προκαλέσει σε όλες τις ομάδες το μέχρι νεωτέρας «λουκέτο» που μπήκε σε Euroleague και Εθνικά Πρωταθλήματα λόγω του coronavirus. Το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο για όλους τους συλλόγους, καθώς θα χαθούν πολλά λεφτά από εισιτήρια, χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της CSKA, Andrey Vatutin, το τόνισε ξεκάθαρα αυτό στην «sportrbc.ru». Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, είπε χωρίς περιστροφές ότι η οικονομική ζημιά από το μέχρι νεωτέρας «λουκέτο»  σε Euroleague και VTB League θα κάνει την ομάδα να μη μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της!

Αναλυτικά ο πρόεδρος της CSKA, Andrey Vatutin είπε για το όλο θέμα:

«Δεν υπάρχει δεδικασμένο και μιλάμε για κάτι αναγκαστικό. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί μόνο η αναστολή, όχι η ακύρωση της σεζόν. Δεν έχει να κάνει μόνο με εισιτήρια και διαρκείας.

Εάν η σεζόν ολοκληρωθεί πρόωρα ή όπως συμβαίνει τώρα, ανασταλεί, δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους χορηγούς όσον αφορά στις διαφημίσεις στους αγώνες και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και η κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την εξεύρεση επιλογών για τη μελλοντική στελέχωση της ομάδας μας».