H Virtus Bologna θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Εuroleague και θα έχει στην διάθεσή της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την δημιουργία μιας ομάδας που όχι μόνο θα είναι ανταγωνιστική, αλλά θα πρωταγωνιστήσει. Υπό αυτό το πρίσμα η ομάδα του Scariollo βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του κορυφαίου πάικτη του ιταλικού πρωταθλήματος Αmadeo Della Valle, αλλά και του καλύτερου μπασκετμπολίστα των Τελικών της VTB League Jordan Mickey.

To σημαντικότερο νέο για τους νικητές του EuroCup είναι άλλο και έχει να κάνει με την ανανέωση του Shengelia. Όπως αναφέρει η ιταλική «Gazzetta dello Sport» οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας του για ακόμη τρία χρόνια, ενώ η επισημοποίηση της δεδομένης συμφωνίας αναμένεται μετά το πέρας των ιταλικών Τελικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργιανός PF αποκτήθηκε από την Virtus τον Μάρτιο, με την ιταλική ομάδα να εκμεταλλέυεται την φυγή του από την CSKA, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί μεταξύ Ρωσίας κι Ουκρανίας. Ο Shengelia ήταν ένας από τους κύριους λόγους που το συγκρότημα του Scariollo κατέκτησε το ΕuroCup, διότι μέτρησε 8,1 πόντους και 5,5 ριμπάουντ, ενώ με την εμπειρία του θα είναι πολύ χρήσιμος την ερχόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα.