Σε μία πολύ δυνατή έδρα (τον τελευταίο χρόνο έχασε μόνο μία φορά στο Eurocup από την Κυπελλούχο Βαλένθια), και απέναντι σε μία ομάδα που έδωσε μεγάλη «μάχη», παρά το γεγονός ότι το τρίποντο ήταν σε απόλυτο βαθμό το «οξυγόνο» της, η Βιλερμπάν έδειξε χαρακτήρα και την αγωνιστική ποιότητά της σε σχέση με την Οστάνδη, και έφυγε νικήτρια από το Βέλγιο, περνώντας στην επόμενη φάση των προκριματικών της Ευρωλίγκα.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, όπου υπήρξε απόλυτη ισορροπία στο παρκέ, κάτι που αποτυπώθηκε στο σκορ (43-43), οι Γάλλοι πάτησαν «γκάζι» στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο κατά διαστήματα. Οι Φλαμανδοί προσπάθησαν αρκετές φορές, με ενέργειες που σίγουρα δεν έβγαιναν από το τακτικό πλάνο του Τζέρτζα, να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη ανατροπή, αλλά η εναντίον τους διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους τρεις. Στο τέλος, με τα «τρελά» μακρινά σουτ να μην μπαίνουν και το ποια ομάδα είναι πιο ποιοτική να φαίνεται ξεκάθαρα, η Βιλερμπάν ξανάφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, χάρη και στον εκνευρισμό των γηπεδούχων (φάουλ για τρεις βολές στον Τζάκσον 2:36 πριν το τέλος με τη διαφορά στους 7, αμέσως μετά τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία στον Τζόρτζεβιτς). Έτσι, δεν ανησύχησε τελικά, παίρνοντας μία μεγάλη νίκη με 77-86. Ασφαλώς, για να πετύχουν τέτοιο αποτέλεσμα σε ένα γήπεδο που είχε εξελιχθεί σε «κάστρο» για τους αποψινούς ηττημένους, χρειάστηκε η συμβολή των πιο σημαντικών της παικτών. Και αυτή ήρθε, με τους Σι (double double με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ), Τζάκσον (20 πόντοι), Γκριν (17 πόντοι με 5/8 τρίποντα) και Άντερσεν (13 πόντοι), να σχηματίζουν μία εξαιρετική τετράδα, απέναντι στην οποία οι αντίπαλοί τους δεν είχαν λύσεις. Σημαντικός ήταν ο έμπειρος και ουσιαστικός Λάϊτι, με 4 πόντους, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Πλέον, η ομάδα του Τόνι Πάρκερ θα βρει απέναντί της, παίζοντας αυτήν την φορά με την ομάδα του Στρασβούργου που νωρίτερα είχε επικρατήσει με 53-82 της Ρίγα. Η «αύρα» του μεγάλου «αστέρα» του γαλλικού μπάσκετ και του ΝΒΑ φαίνεται να έχει αρχίσει να επηρεάζει το σύνολο του Βενσάν, για μία νέα αρχή στο μεγάλο ευρωπαϊκό «όνειρο» του νέου ιδιοκτήτη.

Οστάνδη (Τζέρτζα): Μπέργκρεν 13, Σερόν, Εσενίκ 8, Πρινς 12 (1), Μουγιά 6 (2), Μαρνγκραβ, Ουίλκινσον 10 (2), Ζιλέ, Πονίτκα 17 (2), Μπουκισού, Τζόρτζεβιτς 8 (2), Μιχαϊλοβιτς 3 (1)

Βιλερμπάν (Βενσάν): Γκριν 17 (5), Ζαν-Σαρλ 4, Τζάκσον 20 (2), Άντερσεν 13 (1), Μπιογκ, Σανγκαρ, Λάϊτι 4, Μπαντέρ, Νιβίνς 5, Σι 23 (1)