Όλα όσα με κόπο έχτισε σε Μόσχα και Βιτόρια ο Ολυμπιακός τα «γκρέμισε» απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, από την οποία γνώρισε πολύ βαριά ήττα που παραλίγο να αγγίξει την… κατοστάρα (75-99). Τραγικό δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, η οποία ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, αφήνοντας τους Ιταλούς να κάνουν «πάρτι» μέσα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά στην επίθεση, όχι όμως και στην άμυνα, όπου η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που βρήκε για να ανεβάσει σε υψηλά επίπεδα το σκορ. Οι Πειραιώτες, όμως, ήταν αυτοί που κατάφεραν να παραμείνουν στο προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (26-24). Στη δεύτερη περίοδο η Αρμάνι έπαιξε καλή άμυνα και στην επίθεση βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν μπόρεσε να απαντήσει στην ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι κι έτσι πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με τρεις πόντους (41-44).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί συνέχισαν να παίζουν σε αυξημένο τέμπο, την ώρα που η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Αρμάνι να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά και να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με δέκα πόντους (63-73). Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απογοητευτικοί και η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα για την Αρμάνι. Τελικά αυτή παραλίγο να φτάσει την… κατοστάρα, με τον Ολυμπιακό να ηττάται τελικά με 75-99.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 41-44, 63-73, 75-99.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 4, Τολιόπουλος, Τουπάν 2, Σπανούλης 3, Τίμα 4, Μιλουτίνοφ 15, Βεζένκοφ 12, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 12 (2), Μπόγρης, ΛεΝτέι 8.

Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζιάνι): Ντέλα Βάλε 3 (1), Τζέιμς 22 (3), Μίτσοφ 19 (5), Γκουντάιτις 11, Μπέρτανς 5 (1), Ταρζέφσκι 4, Νέντοβιτς 20, Κουζμίνσκας 6 (1), Τσιντσιαρίνι, Μπερνς, Μπρουκς 2, Τζέρελς 7 (1).

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά ΕΔΩ.