«Σκούρα» τα βρήκε η Μπαρτσελόνα, μέχρι να καταφέρει να ξεπεράσει με 78-72 το «εμπόδιο» της Ζιελόνα Γκόρα. Οι «Μπλαουγκράνα», παρότι ανέτρεψαν διαφορά δέκα πόντων εις βάρος τους που δημιουργήθηκε στο πρώτο τρίλεπτο, φτάνοντάς τη μέχρι το +12, συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τους παίκτες του Φιλίποβιτς, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στην νίκη, αφού προηγήθηκαν με 70-72 με 1:46 για τη λήξη. Η εξαιρετική άμυνα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, όμως, απέτρεψε μία «σοκαριστική» ήττα, με τους Σέιν Λαουάλ και Τόμας Σατοράνσκι να «καθαρίζουν» στο τέλος και να εξασφαλίζουν την πρώτη νίκη της ομάδας τους.

Πριν οι δύο τελευταίοι παίκτες κρίνουν το παιχνίδι, ο Σαμάρντο Σάμιουελς είχε κάνει τρομερή δουλειά φτάνοντας τους 23 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους μαζί με τον Σατοράνσκι είχε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο Λαουάλ για τρεις μόλις πόντους δεν έφτασε το double double, έχοντας μαζέψει 12 ριμπάουντ. Η φοβερή τριάδα των Πονίτκα (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπορόβνιακ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Μολντοβεάνου (14 πόντοι με 3/3 τρίποντα), δεν αρκούσε τελικά για τους αξιόμαχους φιλοξενούμενους.

Εμφατικό ήταν το ξεκίνημα για τη Ζιελόνα Γκόρα, η οποία με σωρεία παικτών να δίνουν λύσεις επιθετικά, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά στα πρώτα τρία λεπτα, δείχνοντας από τότε πως το βράδυ δε θα ήταν εύκολο για την Μπαρτσελόνα (2-12 στο 3′). Η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να επανέλθει, με τους Μολντοβεάνου και Πονίτκα να διατηρούν την ομάδα τους προπορευόμενη και να απαντούν στις προσπάθειες των Λαουάλ, Σατοράνσκι και Περπέρογλου (12-19 στο 8′). Με τους Σάμιουελς και Ρίμπας να μπαίνουν στην «εξίσωση», ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, στο τέλος της περιόδου (19-20).

Αυτό έδωσε ώθηση στους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, οι οποίοι με επιμέρους σκορ 14-3 που έφερε την «υπογραφή» του Σάμιουελς, ήταν εκείνοι που έγιναν κυρίαρχοι του αγώνα (33-23 στο 16′). Οι Πολωνοί, όμως, αντιστάθηκαν και με μπροστάρη τον Μολντοβεάνου, έκαναν ένα δικό τους επιμέρους 3-10, με το οποίο μείωσαν σε απόσταση τριπόντου (36-33 στο 19′). Τόμιτς και Περπέρογλου δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν περαιτέρω, με τον Βεζένκοφ να σημειώνει με τρίποντο το 43-37 του ημιχρόνου.

Οι Καταλανοί βγήκαν… φουριόζοι από τα αποδυτήρια, με τους Σάμιουελς και Λαουάλ να κυριαρχούν στη ρακέτα και τον Ναβάρο να κάνει με τρίποντη «βόμβα» το 51-39 στο 24ο λεπτό. Όλα έμοιαζαν να ομαλοποιούνται για τους γηπεδούχους, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Ντέγιαν Μπορόβνιακ. Ο τελευταίος, με πέντε προσωπικούς πόντους μετά το τρίποντο του Μποστ, μείωσε σε 51-47 στο 26ο λεπτό και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Κόζαρεκ και Πονίτκα τον βοήθησαν, ώστε η διαφορά να φτάσει στο -3, αλλά με προσωπικές ενέργειες του Ναβάρο, η Μπαρτσελόνα διατήρησε το προβάδισμά της (64-57).

Η πίεση των Πολωνών, ωστόσο συνεχίστηκε, για να ισοφαρίσει σε 66-66 ο Πονίτκα και να βάλει σε θέση «οδηγού» την ομάδα του ο Χριτσάνιουκ, 3:42 πριν το τέλος (66-68). Η Ζιελόνα Γκόρα προσπάθησε να αντέξει, με το τρίποντο του Κόζαρεκ και το καλάθι του Πονίτκα να τη διατηρούν μπροστά, μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο (70-72). Ο Ναβάρο ήταν εύστοχος κατά το ήμισυ από τη γραμμή των βολών, χάνοντας το δεύτερο σουτ. Εκεί μέτρησε η επιμονή του Λαουάλ, ο οποίος με δύο διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, αφού αστόχησε μετά και ο Σατοράνσκι, έκανε το 73-72, με 69 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Κόζαρεκ έκανε λάθος στο πιο κρίσιμο σημείο και ο Σατοράνσκι αυτή την φορά δε θα αστοχούσε, με το τρίποντό του ουσιαστικά να καθορίζει τον τελικό νικητή (76-72). Το καθαρό μυαλό έλειψε από τους φιλοξενούμενους, με τον Πονίτκα να μη βρίσκει στόχο και τον Περπέρογλου απλώς να διαμορφώνει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 19-20, 43-37, 64-57, 78-72

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ρίμπας 3, Λαουάλ 7, Αμπρίνες 3 (1), Ναβάρο 10 (3), Σατοράνσκι 10 (2), Βεζένκοφ 3 (1), Σάμιουελς 23, Όλεσον, Αρόγιο 6 (2), Περπέρογλου 8, Τόμιτς 5

Ζιελόνα Γκόρα (Φιλίποβιτς): Μποστ 5 (1), Ρέινολντς 5 (1), Σέβζικ 7 (1), Μολντοβεάνου 14 (3), Πονίτκα 15, Γκρουζέσκι, Χριτσάνιουκ 2, Ζαμοΐσκι, Μπορόβνιακ 15, Ντούρισιτς 4, Κόζαρεκ 5 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.