Με την Καντού να έχει χάσει ένα τόσο “κλειστό” παιχνίδι απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν θα μπορούσε παρά να είναι απογοητευμένος αφού, εκτός των άλλων, η ομάδα του γνώρισε την τρίτη συνεχόμενή της ήττα σε Ευρωλίγκα και Lega A. Ο προπονητής της ιταλικής ομάδας ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου κάνοντας λόγο για… υπερβολικό σεβασμό από πλευράς της ομάδας του:

“Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίξεις στο ΟΑΚΑ και ειδικά με τον  τρόπο που σταθήκαμε στο γήπεδο στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ… ντροπαλοί γιατί πολλοί από τους παίκτες μας είχαν δει τους παίκτες του Παναθηναϊκού μόνο στην τηλεόραση. Δείξαμε, ίσως, περισσότερο σεβασμό απ ότι έπρεπε“, για να συνεχίσει τονίζοντας πως “πιστεύω, πως υποφέραμε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παραμείναμε ζωντανοί και μετά κάναμε πολύ καλό παιχνίδι στα πρώτα πέντε λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Μετά σε κρίσιμες στιγμές κάναμε λάθη και φανήκαμε ανώριμοι, εν αντιθέσει με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος δεν έκανε λάθη και έβρισκε πάντα τον σωστό παίκτη στο παρκέ”.

Ο προπονητής της Καντού κατέληξε λέγοντας: “Αγγίξαμε τη νίκη με το ένα χέρι, αλλά κάναμε πολλά φάουλ και με τις βολές να είναι 39-19 υπέρ του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο να επιβιώσεις. Δεν παραπονιέμαι, αλλά έχοντας πολλούς σημαντικούς παίκτες μας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με φάουλ δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στο τέλος. Καταλήξαμε να χάσουμε με δύο πόντους και αν μας δίδαξε κάτι το σημερινό παιχνίδι είναι ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου“.