Μετά την απόφαση της Barcelona την τελευταία στιγμή να μην ταξιδέψει στη Ρωσία για τα δύο παιχνίδια με Zenit St. Petersburg και CSKA Moscow στις 25 και 27 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, και η Zalgiris Kaunas -που από την πρώτη στιγμή έδειξε την έμπρακτη υποστήριξή της στην Ουκρανία μετά και τη σημερινή (24/2) εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων- ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να κάνει το εν λόγω ταξίδι!

Ουσιαστικά, η αρμάδα της Λιθουανίας ανέφερε πως στόχος της δεν είναι μονάχα η αναβολή των εν λόγω αγώνων -τόσο από μεριάς της όσο και από πλευράς των υπόλοιπων ομάδων- αλλά το μποϊκοτάζ των ρωσικών αρμάδων ως αντίποινα για την επίθεση στη γειτονική της Ουκρανία!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως τα ματς της Zalgiris στη Ρωσία ήταν προγραμματισμένα για τις 25 Μαρτίου (CSKA) και τις 8 Απριλίου (Zenit).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όπως ενημερώσαμε νωρίτερα, ξεκινήσαμε μια συζήτηση με την EuroLeague για την τρέχουσα κατάσταση. Ενώ η λίγκα θα εξετάσει τα γεγονότα σε μια συνάντηση αύριο το απόγευμα, αποφασίσαμε ότι αυτή η αντίδραση δεν είναι αρκετά γρήγορη και αποφασίσαμε να μην ταξιδέψουμε στη Ρωσία όπου έπρεπε να παίξουμε δύο αγώνες κανονικής περιόδου.

Θα μιλήσουμε με ομάδες από συλλόγους της Δυτικής Ευρώπης και θα προτείνουμε μια κοινή απόφαση όχι μόνο για να μην παίζουμε παιχνίδια στη Ρωσία, αλλά και να μποϊκοτάρουμε οποιονδήποτε αγώνα εναντίον ρωσικών ομάδων».