Ο τεχνικός της CSKA Moscow, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε για την οριστική διακοπή της Euroleague αλλά κι πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.

Ο 49χρονος τεχνικός αποφάσισε να μιλήσει σε Ισραηλινό μέσο για διάφορα πράγματα της επικαιρότητας, ξεκινώντας φυσικά από το πιο πρόσφατο, αυτό της οριστικής διακοπής της εφετινής σεζόν στη Euroleague.

Ο ίδιος τόνισε πως, «Συνήθως, στέφουμε τον πρωταθλητή στο παρκέ. Είναι μια θλιβερή ημέρα για τον αθλητισμό και την Euroleague.

Δυστυχώς, φέτος πρωταθλήτρια είναι η πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, πιστεύω πως ήταν μια έξυπνη απόφαση και την επικροτώ. Σε μερικές χώρες, για παράδειγμα, τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν επανεκκινήσει.

Στη Ρωσία, δεν επιτρέπεται να προπονούμαστε εκτός. Εάν επανεκκινούσε η Euroleague, θα παίζαμε κόντρα σε αντιπάλους που είχαν παίξει 10-15 παιχνίδια, ενώ εμείς δεν θα είχαμε παίξει κανένα.

 Είναι ένα από τα πολλά γεγονότα. Οι 11 ομάδες συμφώνησαν σε ένα εμπόδιο που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Οπότε, πιστεύω πως η απόφαση του Bertomeu και των ομάδων ήταν έξυπνη, αν και, το επαναλαμβάνω, ήταν κρίμα που δεν είχαμε πρωταθλητή φέτος».

Για το NBA, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι όνειρό μου. Καθοδηγώ μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαι χαρούμενος εδώ.

Δεν είμαι τύπος που κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Προσπαθώ να καταλάνω πως θα γίνει η μετάβαση αυτό το καλοκαίρι. Να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα της CSKA».