Το θέαμα που συνόδευσε την φετινή Ευρωλίγκα, δε θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένο κανέναν εκ των φιλάθλων της. Οι εμπνεύσεις των παικτών της, άλλωστε, ήταν τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις, η ασίστ «μετρούσε» περισσότερο από το ίδιο το καλάθι.

Αυτό, φαίνεται να το ξέρει καλά και ο Άντε Τόμιτς, ο οποίος εκτός του γεγονότος ότι αποτελεί «σημείο αναφοράς» στο εκτελεστικό κομμάτι για την Μπαρτσελόνα, είναι και καλός δημιουργός. Ο Κροάτης σέντερ, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας μεταξύ των παικτών των «Μπλαουγκράνα» της Λοκομοτίβ Κουμπάν, βρήκε την ευκαιρία να «ζωγραφίσει», δίνοντας μια περίτεχνη ασίστ στον Τόμας Σατοράνσκι, για να πετύχει ο τελευταίος ένα εύκολο καλάθι. Η πάσα αυτή, ψηφίστηκε ως η κορυφαία της διοργάνωσης για την περασμένη σεζόν.

Στο Top-10, «φιγουράρουν» από δύο φορές οι «μάγοι» και πρωταθλητές Ευρώπης, Νάντο Ντε Κολό και Μίλος Τεόντοσιτς, με τον Παναθηναϊκό να εμπλέκεται από πλευράς ελληνικών ομάδων, αν και αρνητικά, καθώς η πάσα του Κιμ Τιλί στον Μάικ Τζέιμς, οδήγησε σε εντυπωσιακό κάρφωμα στο «πράσινο» καλάθι.