Η Φενέρμπαχτσε παρέδωσε ένα από τα μεγαλύτερά της «σόου» στην φετινή Ευρωλίγκα, «κατατροπώνοντας» με «κατοστάρα» (100-78) τη Ρεάλ Μαδρίτης και κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά. Χάρη σε μία ολοκληρωμένη και άκρως πειστική για Final-4 εμφάνισή τους, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησαν απόλυτα σε ολόκληρο το παιχνίδι κι υπερασπίστηκαν με χαρακτηριστική άνεση αυτή την φορά την έδρα τους, με την απουσία του Γιαν Βέσελι μάλλον να έχει… ξεχαστεί για απόψε και το απόλυτο στις εντός έδρας νίκες τους στην Ευρωλίγκα να ανέρχεται στις 21. Παράλληλα, η «Βασίλισσα» δέχεται για πρώτη φορά 100 πόντους, μετά τον τελικό του Λονδίνου το 2013 και την κατάκτηση τότε του τροπαίου από τον Ολυμπιακό.

Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και ουδείς εξ όσων πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχή υστέρησε, με τον Έκπε Ούντο να κάνει «πάρτι» στις δύο ρακέτες με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και δύο τάπες, ενώ σε «παράγοντα Χ» της σειράς έχει εξελιχθεί ο Νίκολα Κάλινιτς, που πέτυχε 17 πόντους με 8/10 σουτ, 5 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να σκόραρε μόλις δύο πόντους, αλλά είχε καθοριστική συμβολή στο δημιουργικό κομμάτι με έξι ασίστ και μόλις δύο λάθη σε σχεδόν 26.5 λεπτά συμμετοχής. Από το «ναυάγιο» του συγκροτήματος του Πάμπλο Λάσο, διασωθέντες είναι μόνο ο Σέρχιο Ροντρίγκες με 15 πόντους και ο Λούκα Ντόντσιτς με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ δύο ασίστ και μπόλικο «θράσος», σε ένα ματς όπου έλειπε σίγουρα από τους υπόλοιπους.

Το φιλμ

Οι δύο ομάδες, έδειξαν από την αρχή τον τρόπο με τον οποίο θα «χτυπούσαν», με τις λύσεις από κοντά για την Φενέρμπαχτσε να δείχνουν πιο σίγουρες από τα μακρινά σουτ των παικτών του Λάσο. Αυτό αποδείχθηκε, από το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν πολύ πιο «ζεστοί» οι γηπεδούχοι σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα, με αρκετούς παίκτες να δίνουν λύσεις για να προηγηθούν με 21-8 μόλις στα μέσα της πρώτης περιόδου, με μπροστάρη τον Ντατόμε και τους Ούντο, Μπογκντάνοβιτς να ακολουθούν. Με έξι παίκτες να έχουν σκοράρει, 10/12 δίποντα και πέντε παραπάνω κατοχές για τους ιδίους, ήταν λογικό το 27-14 της πρώτης περιόδου, αφού παράλληλα η Ρεάλ ήταν παντελώς άστοχη πλην μερικών σουτ τριών πόντων.

Ο Ούντο ήταν απόλυτος κυρίαρχος, λύνοντας και δένοντας σε άμυνα και επίθεση για να ωθήσει την ομάδα του σε διαφορά 20 πόντων ήδη στο 12ο λεπτό, αφού ο Χίκμαν ευστόχησε σε τρίποντο για το 34-14. Από τη στιγμή που άρχισαν να βελτιώνονται οι επιδόσεις της από μακριά, και με σημείο αναφοράς πια και τον Σλούκα στο δημιουργικό κομμάτι, η Φενέρ έφτασε σε σημείο μέχρι και να πάρει σκορ από coast to coast του Κάλινιτς, κάτι που έδειχνε την «τρικυμία» στην άμυνα της «Βασίλισσας» (43-17 στο 15′). Η «αφύπνιση» του Ροντρίγκες, έδωσε κάποιες «ανάσες» στους φιλοξενούμενους, χωρίς ωστόσο να αλλάξει ουσιαστικά την εικόνα του αγώνα μέχρι το ημίχρονο (54-29).

Ο ίδιος παίκτης, επιχείρησε να αλλάξει το «μομέντουμ» και στο τρίτο δεκάλεπτο, «σερβίροντας» στους υπολοίπους ή σκοράροντας, αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος. Η διαφορά μειώθηκε μόνο μέχρι το -18 και η τουρκική ομάδα πέρασε χωρίς επιπτώσεις ένα σχετικά μέτριο διάστημά της και πήρε ξανά… φόρα για να φέρει την απόσταση στους 30 πόντους, χάρη σε συνεχόμενες βολές του Ντίξον και εκμεταλλευόμενη πια σε απόλυτο βαθμό τα νεύρα της αντιπάλου του (74-44 στο 28′). Το «πάρτι» πλέον, στο τέλος της τρίτης περιόδου, δεν έμοιαζε να έχει σταματημό (76-48).

Μπορεί η ομάδα του Ομπράντοβιτς να είχε «καθαρίσει» το ματς, αλλά οι φωνές του Σέρβου κόουτς και τα «κέφια» του Σλούκα που μοίραζε και των Κάλινιτς, Χίκμαν που τελείωναν φάσεις, δεν άφηναν σε ησυχία τη Ρεάλ, με τη διαφορά να φτάνει σε ακόμη πιο μεγάλη τιμή στα μέσα της τελευταίας περιόδου (91-60). Οι λόμπες… διαδέχονταν η μία την άλλη και το «σόου» της Φενέρ συνεχιζόταν, με μοναδικό ερώτημα το αν θα έφτανε στην «κατοστάρα». Οι δύο προπονητές, πέρασαν στον αγώνα τους νεότερους παίκτες τους, προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα κυρίως η Φενέρ να μείνει χωρίς πόντο στα τελευταία 2.5 λεπτά. Ήρθε, όμως, ο Μαχμούτογλου στα 5″ με τρίποντο να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα».

Δεκάλεπτα: 27-14, 54-29, 76-48, 100-78

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 6 (2), Χερσέκ, Ούντο 18, Μαχμούτογλου 6 (2), Άντιτς 9 (1), Μπογκντάνοβιτς 16 (3), Σλούκας 2, Αρνά, Ουγκουρλού, Κάλινιτς 17, Ντίξον 14 (1), Ντατόμε 12 (2)

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 5, Φερνάντεθ 6 (2), Νοσιόνι 3 (1), Ντόντσιτς 10 (1), Ματσιούλις 7, Ρέγιες 5 (1), Ροντρίγκες 15 (2), Αγιόν 4, Κάρολ 6, Γιουλ 5 (1), Ερνανγκόμεθ 4, Τέιλορ 8 (2)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.