Η Μπασκόνια κατάφερε να αντισταθεί μόνο για ένα ημίχρονο στην…ρωσική αρκούδα και στο δεύτερο απλά παραδόθηκε στις ορέξεις της. Οι Βάσκοι ακόμη και στο πρώτο μέρος όπου είχαν τεράστια υπεροχή στα ριμπάουντ (12 επιθετικά) δεν κατάφεραν να κάνουν τους Ρώσους να νιώσουν πως μπορούν να χάσουν αυτό το ματς. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, αφιύ ήταν άστοχη στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και όταν «ξύπνησε» από τον λήθαργο ήταν αργά. Ο Μάικ Τζέιμς την «εκτέλεσε» με 31 πόντους , όντας ο κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ. Ακολούθησαν ο Χίλιαρντ με 14 και ο Φόιντμαν με 10. Από την άλλη πλευρά, κορυφαίοι ήταν οι Φαλ (19π, 10ρ) και Χένρι (18, 9ρ, 4ασ), απο κόντα και οι ΣενγκέλιαΣιλντς με 12 και 11 αντίστοιχα. Έπιασαν την Μακάμπι στην 3η θέση οι Ρώσοι με ρεκόρ 14-6, κατρακύλησαν στο 7-13 οι Βάσκοι.

Το ματς:

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς. Με διάθεση να τρέξουν το γήπεδο και όχι να πάνε σε χαμηλό τέμπο, προηγήθηκαν 21-12 μετά το πρώτο μισό του δεκαλέπτου με μπροστάρηδες τους Χένρι και Σενγκέλια. Ο Τζέιμς από την άλλη πλευρά ξεκίνησε «καυτός» όμως και δεν είχε διάθεση να αφήσει την Μπασκόνια να πάρει διαφορά, βοηθώντας την ομάδα του να αντιστρέψει γρήγορα την κατάσταση, με ένα 10-0 σερί το οποίο την έβαλε σε θέση οδηγού στο σκορ. Οι Ρώσοι στην συνέχεια έσφιξαν την άμυνα και οι Βάσκοι είχαν σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα, παρά τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν. Το επί μέρους σκορ έφτασε στο 15-4 και έτσι η ΤΣΣΚΑ έκλεισε την περίοδο στο 27-25. Μαινόμενος Τζέιμς ο οποίος σκόραρε 13 πόντους με 3/3 τρίποντα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, εν τη απουσία του Μάικ Τζέιμς που ήταν στον πάγκο, ο ρυθμός έπεσε, οι «μάχες» στην ρακέτα…έδιναν και έπαιρναν (Κουφός από την μια και Έρικ από την άλλη) και οι άμυνες είχαν τον πρώτο ρόλο. Οι Βάσκοι είχαν κλείσει καλά την ρακέτα τους με την ΤΣΣΚΑ να δυσκολεύεται να βάλει τη μπάλα μέσα, ωστόσο το εντυπωσιακό ποσοστό από τα 6,75 (8/12) την κράτησε σταθερά σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς πήγε σε μεγάλες επιθέσεις εξαντλώντας το χρόνο επίθεσης, χωρίς επιτυχία, ωστόσο τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (12) την κράτησαν μέσα στο παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ιτούδη να πάρει μεγάλη διαφορά, με το ημίχρονο να ρίχνει αυλαία στο +6. 52-46.

Η ίδια εικόνα επικράτησε και στην τρίτη περίοδο. Οι Ρώσοι συνέχισαν να ευστοχούν από τα 6,75 και με καλή άμυνα συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα χωρίς…να ιδρώσουν ιδιαίτερα, έχοντας βελτιωθεί και στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Τζέιμς παράλληλα έπαιζε στο δικό του τέμπο τους Βάσκους (22π, 3ας, 3ρ) και η τρίτη περίοδος έκλεισε με την διαφορά στην μέγιστη τιμή της, +17, 75-58, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σημειώσει μόλις 12 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Η Μπασκόνια προσπάθησε να γυρίσει την κατάσταση στο ξεκίνημα του τελευταίου μέρους μειώνοντας ελαφρώς την διαφορά. Η ΤΣΣΚΑ ωστόσο, δεν είχε διάθεση να της επιτρέψει κάτι τέτοιο και με τους Τζέιμς και Χίλιαρντ έστειλε την διαφορά εκ νέου στους 17 (80-63). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και αφούν είδαν τους Ρώσους να χαλαρώνουν στα τελευταία λεπτά, το εκμεταλλεύτηκαν, βρίσκοντας εύκολο σκορ και κατέβασαν την διαφορά μετά από πολλή ώρα στο -9 και εν συνεχεία στο -5, περίπου 55΄΄ πριν την λήξη με 12-0 σερί. Στο τέλος οι μάχες ήταν πολλές, το ματς πήγε…στην ρουλέτα των βολών όμως δεν τα κατάφεραν οι Βάσκοι και εν τέλει ηττήθηκαν με 94-90.

Tα δεκάλεπτα: 27-25, 25-21, 23-12, 19-32

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ