Αναμφίβολα, ο Ερυθρός Αστέρας αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες, αν όχι την πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκα (τη συγκεκριμένη “διάκριση” θα μπορούσε να διεκδικεί και η Νίζνι). Από το σημείο που πριν την αρχή της σεζόν υπήρχε συζήτηση για το αν θα προκρινόταν, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς κατάφερε να πάει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και να εδραιωθεί γρήγορα ως η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του ομίλου του Ολυμπιακού, στεκούμενη μάλιστα πολύ καλά απέναντι στο σύνολο του Σφαιρόπουλου, εντός κι εκτός έδρας. Στη δεύτερη φάση, ήδη έδειξε πως δεν χαρίζεται εύκολα, ζορίζοντας ιδιαίτερα τη Ρεάλ Μαδρίτης στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μέχρι οι “Μερένχες” να κυριαρχήσουν στο τέλος και να φύγουν με μεγάλη νίκη από την “Μπεογκράντσκα Αρένα”.

Η εξαιρετική αυτή πορεία, λοιπόν, “σκιαγραφείται” ιδανικά σε ένα εκπληκτικό βίντεο είκοσι σχεδόν λεπτών, το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος ο σύλλογος, δίνοντας τον χαρακτηριστικό τίτλο “Είμαστε ομάδα”! Στο απόσπασμα αυτό, υπάρχουν και αρκετά πλάνα… εξωγηπεδικά, με κορυφαία στιγμή τη σύνδεση του Λούκα Μίτροβιτς με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, μέσω skype (είναι στο 14:52 του βίντεο), λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα μεταξύ των “ορθόδοξων αδελφών” στο Βελιγράδι.

Άλλο ένα μήνυμα, επομένως, για το πώς μπορεί ο αθλητισμός να χρησιμοποιήσει τη δυναμική του, το οποίο εκπέμπεται αυτήν την φορά από τους δύο “ερυθρόλευκους” συλλόγους.