Όπως αναφέρει ο Donatas Urbonas, o Rokas Giedraitis αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτή πρόταση από τον κόσμο του ΝΒΑ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και τη Baskonia, με την οποία υλοποίησε μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις την περασμένη σεζόν σε ACB και EuroLeague.

Ο Λιθουανός είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στο ετήσιο Draft της λίγκας το 2014, χωρίς να καταφέρνει να επιλεχθεί από μια εκ των 30 ομάδων, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έγινε γνωστός ο οργανισμός που αρχικά πρότεινε ένα minimum συμβόλαιο στον 29χρονο Forward, που έχει σήμερα και τα γενέθλιά του.

 Πέρυσι, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια της Baskonia, μετρώντας 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 69 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα Playoffs στην Ισπανία αρίθμησε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 3 αγώνες.

Tέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Giedraitis θα παραμείνει κάτοικος EuroLeague για ακόμα μια σεζόν και την επόμενη χρονιά, στα 30 του χρόνια πλέον, θα φιλτράρει ξανά τις όποιες επιλογές του.