Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τη λίστα της με τις ομάδες που, όπως όλα δείχνουν, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με το ελληνικό μπάσκετ να βιώνει μία εξαιρετική μέρα, καθώς χάρη στις wild cards των Άρη και ΑΕΚ για το Eurocup θα εκπροσωπηθεί από πέντε συλλόγους του στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η πρώτη έκπληξη της λίστας αυτής, είναι η μη ύπαρξη της Άλμπα Βερολίνου. Οι Γερμανοί, παρά το γεγονός ότι είχαν μία εξαιρετική πορεία στην περασμένη διοργάνωση, φτάνοντας ένα «βήμα» πριν τους προημιτελικούς και με το Final-4 να διεξάγεται στην έδρα τους, «πληρώνουν» μάλλον τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του εγχωρίου πρωταθλήματος από την Μπάμπεργκ, η οποία και επιστρέφει.

Άλλη μία έκπληξη, αποτελεί μάλλον το ότι θα αγωνίζονται τέσσερις τουρκικές ομάδες στη διοργάνωση. Μπορεί η Γαλατάσαραϊ να βρέθηκε εκτός διοργάνωσης, λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε και να πηγαίνει στο Eurocup, αλλά η πρωταθλήτρια Καρσίγιακα υπέγραψε συμβόλαιο τύπου Β, ενώ η Νταρουσάφα Ντογκούς πήρε wild card. Η τελευταία, φαίνεται μάλλον να έπεισε με το πλάνο της τον Τζόρντι Μπερτομέου, αν και είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του πρωταθλήματος. Με την ημιφιναλίστ του ρωσικού πρωταθλήματος Λοκομοτίβ Κουμπάν, τη φιναλίστ του γερμανικού πρωταθλήματος Μπάγερν Μονάχου και τη φιναλίστ του γαλλικού πρωταθλήματος Στρασμπούρ να παίρνουν τις υπόλοιπες wild cards, δε μένει χώρος για την πρωταθλήτρια Ισραήλ, Χάποελ Ιερουσαλήμ. Παρότι οι «πρωτεουσιάνοι» κέρδισαν τον τίτλο, εντούτοις θα συμμετάσχουν τελικά στο Eurocup, με την Ευρωλίγκα να μην προτιμά και δεύτερη ομάδα από αυτήν την χώρα, υπαρχούσης ήδη της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως και να έχει, βέβαια, παραξενεύει το γεγονός ότι μία ομάδα που εκθρόνισε εκείνη «του λαού» μετά από τόσα χρόνια, δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος, δεν υπάρχει αλλαγή με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να συνεχίζουν κανονικά. Νέες ομάδες σε σχέση με πέρυσι, είναι επίσης η Κυπελλούχος Ευρώπης και φιναλίστ της VTB League Χίμκι και η πρωταθλήτρια Πολωνίας Ζιελόνα Γκόρα.

Αναλυτικά, η λίστα των ομάδων της Ευρωλίγκα:

Αναντολού Εφές
Χίμκι
Μπάμπεργκ
Τσεντεβίτα
Ερυθρός Αστέρας
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Νταρουσάφακα Ντογκούς (Wild Card)
Σάσαρι
Αρμάνι Μιλάνο
Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου (Wild Card)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Λαμποράλ Κούτσα
Λιμόζ
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Wild Card)
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Καρσίγιακα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ζιελόνα Γκόρα
Στρασμπούρ (Wild Card)
Μάλαγα
Ζαλγκίρις