Είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα από ένα ματς. Είναι κανόνας αυτό. Από την άλλη, όμως, ο Οκτάβιους Ελις έδειξε με το «καλημέρα» στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπασκόνια ότι μάλλον είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η ομάδα, έτσι ώστε ο Μιλουτίνοφ να μπορεί να παίρνει ανάσες στον πάγκο ήσυχος.

Ο Αμερικανός είχε δείξει τα δείγματα γραφής του από πέρσι με τον Προμηθέα. Είναι ένας τίμιος σέντερ και αληθινός εργάτης. Είναι το «5άρι» που θα κάνει την βρώμικη δουλειά στην άμυνα, θα κρύψει το καλάθι, θα πάρει ριμπάουντ. Θα βοηθήσει, όμως, και στην επίθεση με πόντους στο «ζωγραφιστό».

Τα γρήγορα πόδια του δεν τον κάνουν ευάλωτο στο πικ ‘εν ρολ. Είναι αλτικός και έχει πολύ μεγάλο άνοιγμα χεριών και αυτό τον κάνει να μπορεί να παίξει εξαιρετική άμυνα, πάνω σε κάθε αντίπαλο (ακόμα και σε πιο… βαριά «5άρια»). Μα το πιο σημαντικό παίζει για την ομάδα και όχι για την στατιστική του.

Απέναντι στην Μπασκόνια έκανε ιδανικό «ντεμπούτο» (11π., 7ριμπ., 1ασ., 2κλεψ., 2κοψ.) και έδωσε τη ευκαιρία στον Μιλουτίνοφ να ξεκουραστεί και να μείνει φρέσκος. Και φυσικά έκανε τον Μπαρτζώκα να χαμογελάει γιατί τέτοιον δεύτερο σέντερ δεν είχε η ομάδα.

Μετά το ματς… απέδωσε τα εύσημα στον εαυτό του, αλλά εξήγησε στην κάμερα της NOVA ότι από αύριο θα είναι πιο πεινασμένος στις προπονήσεις και πιο ταπεινός. «Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Θα επιστρέψω στις προπονήσεις από αύριο πιο πεινασμένος και πιο ταπεινός.

H Euroleague έχει πιο έμπειρους παίκτες που παίρνουν το παιχνίδι πιο πολύ στα σοβαρά. Υπάρχουν θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην διοργάνωση. Η ένταση στις προπονήσεις είναι πιο υψηλή. Είναι διαφορετικό ακόμα και το να… περπατάς στην Euroleague».

Ο Ελις αποκάλυψε και του τι του είχε ζητήσει να κάνει στο ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ο κόουτς είπε να κάνω το παιχνίδι μου.Να είμαι rim protector και να παίζω με ενέργεια, να κάνω όλη τη… βρώμικη δουλειά και να γίνομαι καθημερινά όσο καλύτερος μπορώ.

Έβγαλα κραυγή μετά το κάρφωμα γιατί έτσι είναι ο τρόπος που παίζω. Θέλω να βγάζω ενέργεια και να μεταφέρω την ενέργεια αυτή και στον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο.

Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να βάλω πράγματα στο ποστ και να κάνω… βρώμικη δουλειά. Δεν είμαι ο παίκτης που θα σκοράρει, αλλά θα κάνω όλα τα μικρά πράγματα στο παρκέ».