Πολύ πιθανή είναι η επιστροφή του Άλεξ Αμπρίνες για τη Μπαρτσελόνα στο δεύτερο παιχνίδι (11/04) απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο ταλαντούχος γκαρντ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, αλλά απ ότι λένε οι Ισπανοί, κατά πάσα πιθανότητα θα καταφέρει να δώσει επιπλέον λύσεις στην περιφέρεια των “Μπλαουγκράνα”, αν χρειαστεί.

Τη νίκη, που θα την φέρει μία ανάσα από την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ θέλει η Μπαρτσελόνα, ώστε να κάνει το 2-0 στη σειρά και να ταξιδέψει με άλλον αέρα στην Αθήνα για τα επόμενα παιχνίδια. Το βασικότερο όλως για τους ανθρώπους της ισπανικής ομάδας είναι ότι θα μεταφερθεί η πίεση πλέον στον Παναθηναϊκό, που θα είναι γηπεδούχος, ενώ θα έχει εξασφαλιστεί, στη χειρότερη περίπτωση, ένας ακόμα αγώνας μπροστά στο κοινό τους.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε ότι θα πρέπει η ομάδα του να βελτιωθεί αισθητά στο δεύτερο παιχνίδι, αν θέλει να φτάσει στη νίκη, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει για ακόμα μία φορά ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η ομάδα του έκανε το 1-0, παρά την άσχημη απόδοσή της.

Οι Καταλανοί δεν επαναπαύονται στο 1-0, καθώς έχουν έμπειρους παίκτες, που γνωρίζουν ότι όπως και πριν δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός μπορεί να επιστρέψει και να κερδίσει το δεύτερο παιχνίδι, βάζοντάς τους σε περιπέτειες για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Κλειδί για την Μπαρτσελόνα, εκτός από την απόδοση των Τόμιτς, Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο, είναι το πώς θα εμφανιστούν την Πέμπτη οι Λόρμπεκ και Γουάλας, δύο παίκτες, που ήταν πολύ κακοί στον πρώτο αγώνα, κυρίως επιθετικά, που δεν κατάφεραν σε 45 λεπτά αγώνα να σημειώσουν ούτε ένα καλάθι.