Την απόφαση να επεκτείνει το εύρος απεύθυνσής της και να δραστηριοποιηθεί στην τεράστια -και ανεκμετάλλευτη μέχρι πρότινος- αγορά της Κίνας, έλαβε η Ευρωλίγκα.

Το “άνοιγμα” της διοργανώτριας αρχής προς τη συγκεκριμένη αγορά είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά πριν πέντε χρόνια, με τη διοργάνωση αγώνων επίδειξης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μπενετόν Τρεβίζο με την ομάδα του Γιάο Μινγκ στη Σανγκάη. Πλέον, λοιπόν, το πλάνο αυτό αρχίζει πλήρως να υλοποιείται, καθώς η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την κινεζική εταιρία HBN, αρμοδιότητα της οποίας θα είναι η διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη χώρα. Πρόκειται για μια 15ετή συμφωνία ύψους  άνω των 30 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επαναπροσδιορισμό των στόχων ανά 5ετία.

«Πριν από περίπου πέντε χρόνια, η Ευρωλίγκα και οι οργανισμοί μέλη της αποφάσισαν να επενδύσουν στην αγορά της Κίνας λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και της απήχησης του μπάσκετ στη χώρα. Παρουσιάζονται ευκαιρίες για την προώθηση της Ευρωλίγκας και η συμφωνία με την HBN αποδεικνύει ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Κίνα και τους ανθρώπους της», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής, Τζόρντι Μπερτομέου.