Όπως αναμενόταν, η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την CSKA, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης (29/12, 21:00), δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν σήμερα τα επτά κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των παικτών (συν ένας στο προπονητικό σταφ) και δεν έχουν αρκετούς διαθέσιμους (οκτώ απαιτούνται), ώστε να διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Η EuroLeague ανακοίνωσε λοιπόν σήμερα (28/12) την αναβολή του αγώνα. Κάπως έτσι την Τετάρτη (29/12) θα διεξαχθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- μόνο το παιχνίδι της Monaco με τη Maccabi (20:00) για τη 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, καθώς τα υπόλοιπα τρία (Ολυμπιακός – CSKA, Fenerbahce – Real και Armani – ALBA) αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο αγώνας της κανονικής περιόδου της EuroLeague για τη 18η αγωνιστική μεταξύ του Ολυμπιακού και της CSKA Moscow, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, έχει αναβληθεί. Ο Ολυμπιακός ζήτησε την αναβολή του, αφού αρκετά μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, κάτι που τον αφήνει χωρίς τους ελάχιστους οκτώ παίκτες που είναι κατάλληλοι για να παίξουν.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς λόγω COVID-19, που έχουν εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η EuroLeague Basketball θα συντονίσει και με τις δύο ομάδες τις καλύτερες επιλογές για να επαναπρογραμματιστεί ο αγώνας. Οι εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες της Euroleague Basketball μόλις επιβεβαιωθούν».