Η επιλογή του στο φετινό Draft του ΝΒΑ από τους Houston Rockets σήμανε ταυτόχρονα και το άμεσο διαζύγιο του Usman Garuba με την ομάδα που τον ανέδειξε ήδη εδώ και 3 χρόνια, την Real Madrid, η οποία φρόντισε να γνωστοποιήσει τη μετακίνηση του Ισπανού PF στις ΗΠΑ μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα social media.

Πλέον, ο 19χρονος «ψηλός» προβάρει ήδη τα χρώματα των Τεξανών, και προερχόμενος από μια γεμάτη σεζόν (74 ματς, 18 λεπτά συμμετοχής/ 5 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο) είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του, αλλά και την πρόκληση της επιβίωσης ως 4άρι σε μια λίγκα που κοντεύει αντί να ψηλώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Real Madrid CF και ο Usman Garuba συμφώνησαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους.

Από την άφιξή του τη σεζόν 2013/14, ο Garuba ήταν μέλος όλων των ομάδων στις ακαδημίες μας και ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ισπανίας στις κατηγορίες παίδων και junior, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησε δύο Mini Cup στην Ισπανία και τον τίτλο του Κύπελλο Ισπανίας.

Ως μέλος της πρώτης ομάδας, έχει κερδίσει δύο Super Cup και ένα King’s Cup, και εκτός αυτού, έχει ψηφιστεί ως ο Καλύτερος Νέος Παίκτης στην ACB League και Rising Star στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2020/21.

Η Real Madrid θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη και την αγάπη για την υποδειγματική συμπεριφορά και αφοσίωσή του καθ ‘όλη τη διάρκεια της υπεράσπισης της φανέλας μας και του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του εμπειρία».