Οι φήμες των τελευταίων ημερών μετουσιώθηκαν σε πραγματικότητα για την Maccabi Tel Aviv, με την «ομάδα του λαού» να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Derrick Williams, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ισπανία με τη φανέλα της Valencia.

Όπως αναφέρει το μήνυμα της ομάδας του Ισραήλ, ο Αμερικάνος power forward υπέγραψε συμβόλαιο χρονικής αξίας ενός έτους και θα ενισχύσει τη frontline της με όγκο και ικανότητα, κάτι που ευχαριστεί ήδη ιδιαίτερα τον head coach, Γιάννη Σφαιρόπουλο, που καλωσόρισε τον πρώην NBAer και νούμερο 2 του Draft το 2011 στην πόλη και την αρμάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός:

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τον Derrick Williams μαζί μας, γιατί θα μας δώσει δύναμη στη θέση του PF.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αποκτήσαμε ακόμα έναν ποιοτικό παίκτη, έναν αθλητή που γνωρίζει την EuroLeague και θα παλέψει μαζί μας για να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

 

 

Συνολικά, σε 2 έως τώρα χρονιές στην EuroLeague, ο πρώην πλέον παίκτης των Fenerbahce και Valencia μετράει 10 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 23 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ταυτόχρονα σουτάρει με 52% εντός πεδιάς, 35% από το τρίποντο αλλά και με 70% από τη γραμμή των βολών, και τώρα είναι έτοιμος να μεταβεί στην τρίτη ευρωπαϊκή χώρα από τη στιγμή που μετακόμισε από την Κίνα στη Γηραιά Ήπειρο (3 σεζόν).