Με επιφυλάξεις και χωρίς το κοινό ανακοινωθέν για το οποίο πίεσε ο Τζόρντι Μπερτομέου ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των ευρωπαϊκών λιγκών.

Το “αφεντικό” της Ευρωλίγκας λίγες μέρες μετά το “μεγάλο κόλπο” που πέτυχε πείθοντας τα 11 μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ να υπογράψουν δεκαετές συμβόλαιο με τη διοργάνωση, αποδεχόμενοι το πλάνο συνεργασίας με την εταιρία IMG, επιχείρησε να πετύχει ένα ακόμα “χτύπημα” δεσμεύοντας μέσω λιγκών και ομάδες για το Eurocup με απώτερο σκοπό φυσικά να αφαιρέσει υποψήφιους για το champions leagueω που ετοιμάζει η FIBA.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως συνάντησε σοβαρά εμπόδια. Οι πρόεδροι των λιγκών, παρόντος και του Γιώργου Χαλβατζάκη, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους διακρίνοντας κίνδυνο μεγάλης υποβάθμισης των πρωταθλημάτων τους και ήταν αρνητικοί στο να “δεσμεύσουν” κι άλλες ομάδες. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκαν και αμφιβολίες για την βεβαιότητα που παρέχει η σύμβαση με την IMG για το ότι τα προβλεπόμενα έσοδα είναι εγγυημένα, όμως, αυτό ήταν σε επίπεδο συζήτησης αφού η απόφαση ήταν των ομάδων που υπέγραψαν με την Ευρωλίγκα.